Élet-Stílus

Programajánló vasárnapra

A Brass in the Five rézfúvós kvintett vasárnap kétszer is fellép a Zeneakadémián. Az együttes 1992 szeptemberében alakult. Az eltelt 16 év alatt megfordultak az ország valamennyi jelentős koncerttermében és számos rádió-televízió felvételük készült. Pályafutásuk során pedig a világ számos pontján népszerűsítették a magyar rézfúvós kamarazenét. Alapítói az UMZE (Új Magyar Zene Egyesület) kortárszenei együttesnek is. Emellet 8 lemezük is megjelent. Vasárnapi családi zenehallgatásra nem is lehet talán jobb kikapcsolódás.

Ha pedig a családban olyan gyerekek is vannak, akik egy koncertet nem bírnak végigülni, akkor irány a Művészetek Palotája, ahol a szokásos hétvégi Cifra Palota várja a gyerekeket. A kézművesség, az ügyességi, készségfejlesztő és logikai játékok, a szellemi vetélkedők, valamint a különböző színpadi előadások iránt érdeklődő gyerekek itt magukra találhatnak. A sorozat keretében Hetedhét ország címen minden hónap utolsó vasárnapján egy-egy magyarországi város és megye mutatkozik be, felvonultatva saját kultúrájának legjavát, az onnan érkező, legkülönbözőbb művészeti ágakat képviselő művészek, fellépő diákcsoportok segítségével. Most Salgótarján természeti és művészeti értékeiből kaphatnak a résztvevők ízelítőt.

Programajánló vasárnapra 1

…moziba

A felkavaró dráma (A szabadság útjai) hatása alól nehezen szabadulunk. Segítségünkre lehet a hét többi filmbemutatója, a bennük megmutatkozó melegszívű humánum (Cselek, Amal), vagy a fantáziált világ (Underworld – A vérfarkasok lázadása) vagy a hagyományos gengszterfilm izgalma (Halálos közellenség – 2. rész), vagy a meglepő műfaji elegy (Sukiyaki Western Django), esetleg a harmadik dimenzió (Szafari 3D – A dél-afrikai kaland).

Programajánló vasárnapra 1

Bővebben >>

…kiállításra

Angyalföldi underground – Graffiti. Miért és miért nem? címmel látható kiállítás keddtől Budapesten. Az Angyalföldi Helytörténeti Gyűjteményben berendezett kétszintes tárlat párbeszédet kezdeményez a “falfirkászok” és a többségi társadalom képviselői, elsősorban elismert művészek és gondolkodók között.

Programajánló vasárnapra 1

Bővebben >>

—-Tévéajánló—-

… maradjak

Ha otthon maradunk, legjobb, ha olvasunk, főzőcskézünk, esetleg zenét hallgatunk, de azért találtunk pár olyan filmet is a tévében amiért érdemes bekapcsolni a dobozt. Van amelyiket szinte akárhányszor újra lehet nézni.

… tévézni

Vasárnap, január 25.
23:45
TV2

Ó testvér, merre visz utad

A Coen testvérek ismét egy zsánerfilmhez nyúltak, hogy azt alaposan a saját szájízükszerint alakítsák át. A gazdasági világválság sújtotta Délen három rab megszökik a börtönből: Everett Ulysses McGill, a bájos, egyszerű Delmar, és az örökké zsémbelődő Pete. Egész életükre kiható kaland vár rájuk, mikor nekiindulnak, hogy visszaszerezzék szabadságukat, és hazatérhessenek otthonukba. Nincs vesztenivalójuk: bilincsbe verve futnak az életükért. Útjuk hihetetlen kalandok sorában és emlékezetes találkozásokban bővelkedik. Nyomukban jár Colley, a ravasz és rejtélyes nyomozó, aki minden igyekezetével azon van, hogy a három fegyencet visszavigye a börtönbe. Modern Odüsszeusz-történet ez, melyben izgalmak, humor és szívfacsaró érzelmek keverednek.

Programajánló vasárnapra 1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik