Élet-Stílus

Újabb Szávay-győzelem párosban

Szávay Ágnes az orosz Jelena Vesznyinával az oldalán győzött a női párosok második fordulójában, és továbbjutott az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Az egyesben már hétfőn búcsúzó magyar játékos és partnere a nyolcadik helyen kiemelt Csuang Csia-csung, Szun Tien-tien tajvani, kínai kettős után ezúttal a cseh Iveta Benesova, Barbora Zahlavova-Strycova duót győzte le ugyancsak három játszmában.

Szávay párosban felszabadultabban játszott (MTI/EPA)

Szávay párosban felszabadultabban játszott (MTI/EPA)

Szávayék a legjobb 16 között a kilencedik helyen rangsorolt Daniela Hantuchova, Szugijama Ai szlovák-japán párossal találkoznak.

nyilatkozat

“Végre jól és felszabadultan játszottam, bejöttek az ütések, emellett sokat javult a szervám, az egész meccsen bátran adogattam. A 13-as pályát meglátva kicsit aggasztott, hogy ott kaptam ki egyesben idén és tavaly is, de aztán – bár Vesznyina az elején kicsit a tudása alatt játszott – mindketten remekül teljesítettünk, főleg a döntő szettben. Ez a győzelem jót fog tenni az önbizalmamnak, és ha kapunk most egy pihenőnapot, akkor remélhetőleg a betegségemet is sikerül teljesen kihevernem” – nyilatkozta honlapján a világranglistán 25. helyezett Szávay.

Australian Open
Melbourne

Női páros, 2. forduló:
Szávay, Vesznyina (magyar, orosz)-Benesova, Z.-Strycova (cseh) 4:6, 6:4, 6:3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik