Élet-Stílus

Tragédia egy barcelonai pályán

Négy gyermek lelte halálát, amikor a Barcelona melletti Sant Boi de Llobregatban a heves széllökések miatt összedőlt egy baseball-pálya felépítménye. Elképzelhető, hogy elmarad a Camp Nouban esedékes Barcelona-Numancia bajnoki.

Négy kiskorú meghalt, amikor szombat délelőtt szélvihar miatt összedőlt a barcelonai Sant Boiban a Baseball és Softball klub stadionjának egy része.

Katalóniát péntek óta hatalmas, óránként 160 kilométer sebességű szélrohamok rázták meg, s az El Mundo információi szerint 11.30-kor az épület megremegett, maga alá temetve az épületbe behúzódó két ifjúsági csapat tagjait, valamint a nézők egy részét.
Az épület teteje nem bírta a vihart (MTI/AP)

Az épület teteje nem bírta a vihart (MTI/AP)

Három, kilenc és tizenkét év közötti, valamint egy tizenöt éves ifjú sportolónak ez volt az utolsó mérkőzése, de további tízen sérültek meg.

Két személy állapota súlyos. A hírek szerint a szerencsétlenül jártak egy részét a tűzoltók és a mentők már kisegítették a romok közül, ám többen bentrekedtek a betontömbök fogságában, így kiszabadításuk folyamatban van.

Nem kizárt, hogy a tragédia a szombat esti Barcelona-Numancia bajnokira is rányomja bélyegét. A Camp Nou ugyan távolabb fekszik, de biztonsági okok miatt elképzelhető, hogy elhalasztják a mérkőzést.

Az észak-spanyolországi térséget ugyanaz az atlanti vihar érte el szombaton reggel, amely végigsöpört Franciaország délnyugati részén is, jelentős károkat és fennakadásokat okozva a vasúti közlekedésben és az energiaellátásban.

Spanyolországban pénteken már négy felnőtt ember halált okozta az ítéletidő: kettejükre fa dőlt rá, a másik kettőt pedig leomlott fal temette maga alá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik