Élet-Stílus

Orosz ajánlat Iaquintáért

A Zenit Szentpétervár szeretné soraiban tudni Vincenzo Iaquintát, az UEFA-kupa 2008-as győztese 13 millió eurót sem sajnálna a világbajnok támadóért.

Az oroszokat alighanem a játékos Bajnokok Ligájában mutatott teljesítménye győzte meg, a támadó két gólt lőtt a sorozatban (mindkettőt a BATE Borisov elleni idegenbeli, 2-2-vel zárult találkozón), míg a Zenit elleni oroszországi visszavágó egyik legjobb torinói játékosa volt.

Bár Íaquinta a BL-ben nem keltett csalódást – 189 perc, azaz bő kétmérkőzésnyi idő alatt jött össze a két gól – a bajnokságban keves alkalommal jutott szóhoz, hisz Claudio Ranieri Del Pierót, Amaurit és a visszatérés előtt álló Trezeguet-t favorizálja.

Az oroszoknál aligha lenne ekkora a konkurencia, pláne akkor, ha a jelenleg az Arsenallal kokettáló Arsavin is távozik.

Quagliarellát tárt karokkal várnák Torinóban (dpa)

Quagliarellát tárt karokkal várnák Torinóban (dpa)

A 13 millió a Juventusnak is jól jönne, hisz így „társbérletben” megszerezhetné Fabio Quagliarellát – az Udinese ugyanis 8 millióért hajlandó lemondani a játékos fél tulajdonjogáról. Ranieri már korábban kifejtette, hogy taktikai szempontból remek erősítés lenne a szélsőként és előretolt támadóként is használható udinei, aki ráadásul gyorsasága miatt a torinói kontrajátékot is tovább erősítené.

A Juventusszal kapcsolatos hír, hogy hosszas kihagyás után a Fiorentina elleni szombat esti rangadón térhet vissza Gianluigi Buffon. A világbajnok kapus az idény nagy részét sérülés miatt távol töltötte, legutóbb pedig hörghurut nehezítette felkészülését. A remek hálóőr a lehető legjobbkor vethető be, hisz Manninger sérülése miatt a torinóiak már-már a veterán Antonio Chimenti bevetésén gondolkodtak.

„Buffon kész pályára lépni” – árulta el a klub pénteki sajtótájékoztatóján Claudio Ranieri. „Sérülése rendbejött, s bár betegség hátráltatta, nagyon hamar behozta a lemaradását. Manninger jelenleg kisebb húzódással bajlódik, így nem kockáztattuk volna meg szerepeltetését.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik