Élet-Stílus

Bayern: Sagnol befejezte

Willy Sagnol, a Bayern München korábbi francia válogatott labdarúgója a visszavonulás mellett döntött, miután nem jött rendbe Achilles-ín-sérülése.

Az Achilles-ín problémákkal küzdő, nyáron megműtött Sagnol a jelenlegi szezonban egyetlen mérkőzésen sem tudott pályára lépni a Bayernben. Ugyan megpróbálkozott a visszatéréssel, edzésbe állt, de továbbra is fájdalmai vannak, így Karl-Heinz Rummeniggének, a Bayern elnökének jelezte: visszavonul.

A 31 éves labdarúgó – akinek 2010 júniusáig volt szerződése a Bayern Münchennel – hamarosan sajtótájékoztatót tart, amelyen hivatalosan is elbúcsúzik, a következő szezontól pedig az AS Monaco menedzsere lesz.

Sagnolnak volt mit ünnepelnie Münchenben (tz-online.de)

Sagnolnak volt mit ünnepelnie Münchenben (tz-online.de)

A francia védő visszavonulása egyébként nem okozott nagy meglepetést a német rekordbajnoknál, hiszen Uli Hoeness menedzser hétfőn már komolyan számolt ezzel az eshetőséggel.

„Én szerdán egyeztettem Willyvel, aki arról tájékoztatott, hogy továbbra is fájdalmat érez Achilles-ínában, így szerinte nincs értelme a folytatásnak. Természetesen megértéssel fogadjuk a futballista döntését” – közölte csütörtök este Rummenigge.

A Willy Sagnol 2000-ben érkezett Münchenbe. A bajor sztárcsapattal ötször nyert bajnokságot (2001, 2003, 2005, 2006, 2008), négyszer Német Kupát (2003, 2005, 2006, 2008), emellett BL- és Világkupa-győztes (mindkettő 2001) is volt.

Korábban a Saint-Étienne-ben és az AS Monacóban is megfordult, utóbbival 2000-ben aranyérmes lett a francia élvonalban. Hazája válogatottjában 58-szor szerepelt,
kétszeres Konföderációs Kupa-győztesnek (2001, 2003), valamint világbajnoki ezüstérmesnek (2006) vallhatja magát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik