Élet-Stílus

Punkdallamokat hallgathatunk bossa nova ritmusokban

Február elsején érkezik az A38 Hajóra a Volt Fesztiválon és a Balaton Soundon már óriási sikert aratott francia feldolgozászenekar, a Nouvelle Vague, így hallhatjuk majd a Dead Kennedys Too Drunk to Fuckját vagy a Joy Division Love Will Tear Us Apartját szexi női hangon édesbús bossa nova gitárkíséretben.

A ragyogó énekesnőkkel kiegészülő francia duó, Marc Collin és Olivier Libaux kettőse a hetvenes-nyolcvanas évek punkját és újhullámát, az angolszász punk és New Wave klasszikus slágereit vette alapul, leheletfinom bossa nova ritmussal, akusztikus hangszereléssel, hűvös és melankolikus eleganciával átalakítva. Kezdetekben Camille és Phoebe Killdeer énekelte adalokat, most az extravagáns Marianne Elise, Melanie Pain vagy Nadeah Miranda, adja remek hangját a feldolgozásokhoz.

Too Drunk to Fuck

2007-ben a áthangszerelő páros kitűnő downtempo-sorozatnak, a Late Night Talesnak hozott össze egy válogatáslemezt, tavaly ősszel pedig megjelent a Hollywood – Mon Amour. Ez utóbbi a legnagyobb nyolcvanas évekbeli filmslágereket értelmezi újra a már jól megszokott Nouvelle Vague-stílusban, köztük a Realityt, az Eye of the Tigert, a When Doves Cryt vagy a Flashdance főcímdalát.

Az előzenekar a magyar elektro-pop csapat, a Kozma Orsival és a Kimnowakból ismert Nagy Gergővel felálló eat me! lesz.

Punkdallamokat hallgathatunk bossa nova ritmusokban 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik