Élet-Stílus

Újabb trófeát szerezhet a MU (videó)

A Manchester United 4-3-as összesítéssel bejutott a Ligakupa-döntőjébe, miután kedden este 4-2-re verte a másodosztályban szereplő Derby County csapatát.

A „kosok” egygólos előnnyel várták a manchesteri visszavágót, és ha egyáltalán reménykedtek az előnyük megtartásában, bő félóra alatt be kellett látniuk, hogy a MU más kategóriát képvisel, még a kedden látott tartalékos összeállításban is.

A 16. percben Nani parádés góljával (a portugál támadó 25 méterről küldte a labdát a kapu bal oldalába) szereztek vezetést a „vörös ördögök”, egyszersmind ledolgozták a hátrányukat, majd kisvártatva John O’Shea helyezetett 11 méterről
a jobb alsó sarokba, Carlos Tevez góltérő fejesével pedig tulajdonképpen már el is dőlt a továbbjutás kérdése.

Manchester United- Derby County 4-2

A manchesteriek is így gondolhatták, hiszen alaposan visszavettek a tempóból, a kényelmes labdázgatásnak aztán Giles Barnes vetett véget a 80. percben. A cserejátékos büntetőből szerzett góljával felébresztette a Manchester Unitedet, amely Tevez révén büntetőt harcolt ki, a padról beszálló Cristiano Ronaldo pedig nem hibázott, egyúttal pontot tett a december 18. óta tartó gólképtelenségének végére.

Az utolsó szó a Derby Countyé, egész pontosan Barnesé volt, pazar szabadrúgásgóljával persze csak a vereséget, a kiesését tette elviselhetőbbé.

Csaknem biztosra vehető, hogy a harmadik Ligakupa-sikerére hajtó Manchester United Tottenham Hotspurrel csap össze a fináléban, a címvédő londoniak ugyanis az elődöntő odavágóján 4-1-re verték az amúgy is esélytelenebb Burnley gárdáját.

új mezszponzor érkezhet

Indiai cég lehet a Bajnokok Ligája-címvédő Manchester United következő mezszponzora. Az ingatlanügyekkel, pénzügyi szolgáltatásokkal és nyomtatványok kiadásával foglalkozó Sahara nevű konzorcium már vizsgálja a szigetországiak javaslatát. Az MU-nak jövőre jár le a megállapodása az AIG amerikai biztosítótársasággal, amely évi 19 millió fontért hirdeti magát a „vörös ördögök” trikóján.


Ligakupa-elődöntő, visszavágó:



Manchester United-Derby County 4-2 (3-0)


Gól: Nani (16.), O’Shea (22.), Tevez (34.), Cristiano Ronaldo (89, 11-esből), ill. Barnes (80., 92., az elsőt 11-esből)

Manchester United: Foster – Rafael (Fletcher, 42.), G. Neville (Chester, 67.), Evans, O’Shea – Nani, Gibson, Anderson, Giggs (Cristiano Ronaldo 58) – Welbeck, Tevez

Derby County: Carroll – Connolly, Albrechtsen, Todd (Barazite, 62.), Stewart – Teale, Addison, Green, Davies (Savage, 46.) – Commons (Barnes, 68.), Hulse

Továbbjutott: a MU, 4-3-mal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik