Élet-Stílus

Nincs fennakadás Ferihegyen

Időben elindultak a hajnali gépek a ferihegyi reptérről, a forgalomban nincs fennakadás, járatot nem kellett törölni, késésekre azonban számítani kell a hétfőtől folytatott sztrájk miatt.

A diszkont légitársaságok hajnalba közlekedő gépei késések nélkül elindultak. A nap folyamán négy utasbiztonsági csatornát tudnak üzemeltetni, így járattörlésekkel nem számolnak, legfeljebb késésekkel. Ezért a BA arra kéri az utasokat, hogy indulás előtt három órával érjenek ki a reptérre – közölte Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője.

Az 1-es terminált a Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezete (RDSZSZ) és a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) sztrájkjának kezdete után lezárták. A 2A és B terminálon az utasfelvétel folyamatos. A charter járattal utazók felvétele a 2B terminálon zajlik.

A Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) és a Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezete (RDSZSZ) hétfőn délután 4 órától folytatja a december 22-én felfüggesztett munkabeszüntetést, miután a felek azóta többször egyeztettek, eredménytelenül. A munkaadó kedden is várja a szakszervezeteket délelőtt 10 órára a tárgyalások folytatására, ahová közvetítői és döntőbírói szolgálattól is hívtak szakembert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik