Élet-Stílus

Nem kell temetni Nagy Laciékat

Hajdu János szerint elsősorban fejben kell összeszednie magát a magyar férfi kézilabda-válogatottnak a szlovákok elleni döntetlent követően. Az argentinokat sem szabad lebecsülni, mert akkor veszélybe kerülhet a minimális cél, a középdöntőbe jutás. Skaliczki László az FN-nek elmondta, hogy még nincs veszve semmi, a keret sokra hivatott, kellő motivációval és alázattal messze juthat a válogatott.

Felemás szerepléssel tudta le a magyar férfi kézilabda-válogatott az eddigi három mérkőzését a horvátországi világbajnokságon, és így veszélybe került a minimális célkitűzés, a nyolc közé kerülés. A középdöntőről nem kell lemondani, bár amint Hajdu János szövetségi kapitány a szlovákok elleni hétfői döntetlen után csalódottan megjegyezte: a második félidei játék és hozzáállás miatt nem lehet mérget venni az argentinok elleni szerdai sikerre.

A gárda az ausztrálok ellen hozta a kötelező, nagy különbségű, könnyed győzelmet. Skaliczki László volt szövetségi kapitány szerint nem volt szerencsés, hogy ilyen gyenge képességű csapattal kezdte vébészereplését a válogatott. „A játékosok szemmel láthatóan nem pörögtek fel eléggé, és ez a románok elleni második mérkőzés 40. percéig éreztette a hatását. Utána már nagyon jól játszott a csapat, és a forma a szlovákok ellen is kitartott egy félidő erejéig” – értékelt lapunknak a jelenleg Kecskeméten edzősködö szakember.

Hajdu János csapatának jól jön a pihenőnap (MTI/EPA)

Hajdu János csapatának jól jön a pihenőnap (MTI/EPA)

„Kívülről nehéz arra magyarázatot találni, hogy a szlovák meccs miért így alakult” – mondta a döntetlenre végződő találkozóról Skaliczki. „A kapusuk szenzációs volt, Stochlt még soha nem láttam így védeni. A magyar kulcsjátékosokon a fáradtság jelei mutatkoztak, de még így is megnyerhettük volna a meccset, ha a ziccereinket és a heteseket jobb arányban értékesítjük” – nyilatkozta a helyszínről Skaliczki.

Az minden bizonnyal csak a záró körben, csütörtökön derül ki, hogy hiányozni fog-e a középdöntőben ez az egy pont vagy sem. A papírforma alapján a franciák kimagaslanak az eszéki csoportból, az olimpiai aranyérmes ellen csak olyan teljesítménnyel van esély, mint a hétfői első félórával, de most ezt 60 percig kellene bemutatni. Így aztán az a kérdés, hogy a románok elleni kettő vagy a szlovákok elleni egy pont megy-e tovább. Persze, előbb még le kellene győzni a kiismerhetetlen, örökké lelkes argentinokat.

Hajdu János szerint a szlovákok legyőzik a románokat csütörtökön és ha nem történik csoda, akkor a magyarok egy pontot visznek tovább a 12-es középdöntőbe, ahol a horvát-spanyol-svéd-dél-koreai négyes legjobb háromjából legalább két riválist le kellene győzni a célkitűzés teljesítéséhez.

A szlovák meccsen elfáradt Nagy László, a csapat vezére (MTI/EPA)

A szlovák meccsen elfáradt Nagy László, a csapat vezére (MTI/EPA)

“A szlovákok bebizonyították, nem vagyunk olyan jók, hogy megőrizzünk hat-hét gólos előnyt. Ha nem figyelünk oda, ha azt hisszük, hogy már zsebben a meccs, akkor csalódást okozunk magunknak és a szurkolóknak. Köszönjük, hogy eddig is szép számmal jöttek nekünk drukkolni, nagyon jólesett. Kedden pihenünk, és gőzerővel készülünk az argentinok ellen. Nem szabad őket sem félvállról venni, mert ráfázhatunk. Fejben kell összeszednünk magunkat” – mondta az MTI-nek Hajdu.

Skaliczki is hasonlóan fogalmazott. „Jókor jött a pofon, a szlovák-román meccsen bárki nyerhet, így ha a szlovákok nem kerülnek be a középdöntőbe, akkor az pontvesztés nem fog annyira fájni” – így az exkapitány, akinek a megbízatása tavaly augusztusban járt le.

A hátralévő két csoportellenfélről is megkérdeztük Skaliczkit. „Az argentinokat le kell győzni, egyszerűen jobb a magyar csapat. A franciák eddigi meccseiken nagyon jó benyomást tettek rám. A védelmük a várakozásoknak megfelelően borzalmasan erős Omeyerrel a kapuban, illetve Dinarttal és Karabaticcsal. Támadásban az olimpián brillírozó Narcisse nincsen nagy formában, de a többiek az ötkarikás siker után is rendkívül motiváltak. A magyar csapatnak ennek ellenére van keresnivalója az utolsó csoportmeccsen is. Ha mindenki a tudása legjavát nyújtja, okozhat meglepetést a csapat.” Bízzunk benne…

hárman már a középdöntőben

Férfi világbajnokság, csoportkör, 3. forduló
A csoport (Eszék):
1. Franciaország 6 pont(már továbbjutott)
2. Szlovákia 5 (98-61)
3. Magyarország 5 (95-68)
4. Románia 2
5. Argentína 0 (77-90)
6. Ausztrália 0 (40-130)

B csoport (Split):
1. Horvátország 6 pont (108-67, már továbbjutott)
2. Svédország 6 (106-69, már továbbjutott)
3. Spanyolország 4
4. Koreai Köztársaság 2
5. Kuvait 0 (57-121)
6. Kuba 0 (54-127)

C csoport (Varasd):
1. Németország 5 pont
2. Lengyelország 4 (92-74)
3. Macedónia 4 (86-73)
4. Oroszország 3
5. Tunézia 2
6. Algéria 0

D csoport (Porec):
1. Norvégia 6 pont (108-64)
2. Dánia 6 (109-76)
3. Szerbia 2 (96-91)
4. Egyiptom 2 (68-78)
5. Brazília 2 (80-109)
6. Szaúd-Arábia 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik