Élet-Stílus

Nehéz ellenfeleket sorsoltak Görbiczéknek

Magyaros ellenfeleket kapott a Győr női kézilabdacsapata a Bajnokok Ligájának a középdöntőjében, mind a négy ellenfél csapatában ismerősökkel találkozhatnak Görbiczék. A zöld-fehérek trénere nem akart az esélyekről nyilatkozni, de a cél világos: négy közé kell kerülni.

A román Oltchim Valcea, a montenegrói Buducnost Podgorica és a szlovén Krim Ljubljana csapatával került egy csoportba a Győri Audi ETO KC a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében, a legjobb nyolc között.

A Győr soros ellenfelei mindegyikében szerepelnek magyarok: a Podgoricát a Dunaferr korábbi szakvezetője, Zsiga Gyula irányítja, míg a pályán rendszeresen ott van Kindl Gabriella. A Ljubljanában Mörtel Renáta és Triffa Ágnes képviseli a magyar színeket, a Valceában pedig Szűcs Gabriella és Borbás Rita szerepelhet majd honfitársai ellen.

Márciusra végére eldől, meddig juthatnak Tomoriék (MTI/EPA)

Márciusra végére eldől, meddig juthatnak Tomoriék (MTI/EPA)

“Igyekszünk minél több anyagot megszerezni az ellenfelekről, és a lehető legjobban felkészülni belőlük. Természetesen a célkitűzésünk nem változott, szeretnénk a csoport első két helyének valamelyikén végezni, és ezzel bejutni az elődöntőbe – nyilatkozott az MTI-nek, Konkoly Csaba vezetőedző. – Úgy gondolom, különösebb esélylatolgatásba felesleges belemenni, hiszen ha tovább akarunk jutni, mindegyik ellenfelünket le kell győznünk. Aminek mindenképpen örülök, és elsőre beugrott a sorsoláskor, az az, hogy a szurkolóinknak nem kell messzire utazniuk. Ha most is elkísérnek bennünket, lelkileg sokat segíthetnek, ahogy tették ezt például Szkopjéban is.”

A keddi, bécsi sorsoláson az is kiderült, hogy a másik ágon Németh András gárdája, a Tóth Tímeával és Kirsner Erikával felálló osztrák Hypo NÖ a Kovacsicz Mónikát foglalkoztató dán Viborg, valamint az ugyancsak dán Ikast, továbbá Bulath Anita csapata, horvát Podravka Koprivnica együttesével találkozik.

A két négyesből az első két-két helyezett jut az elődöntőbe.

A csoportbeosztás
1. csoport:
Hypo Niederösterreich (osztrák), Viborg HK (dán), Ikast (dán), Podravka Koprivnica (horvát)
2. csoport:
Oltchim Valcea (román), Győri Audi ETO KC, Buducnost Podgorica (montenegrói), RK Krim Ljubljana (szlovén)

Játéknapok: február 4./8., 11./15., 18./22., 25./március 1., 11./15., 18./22.

görbicz újra edzésben

A posztján a világ egyik legjobbjának számító játékos a múlt héten rosszul érezte magát, ezért vizsgálatokon – köztük koronária CT-vizsgálaton – vett részt. A 25 éves kézilabdázónak a jövőben időszakosan kontrollra kell járnia, emellett életmód-változtatást javasoltak neki az orvosok. Görbicz Anita a vizsgálatok miatt nem tartott csapatával a szombaton az orosz Zvezda Zvenyigorod otthonában rendezett utolsó BL-csoportmeccsre, amelyet 29-28-ra megnyertek a Rába-partiak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik