Élet-Stílus

Kevesen sztrájkolnak Ferihegyen

A Budapest Airport szerint alacsony a ferihegyi sztrájk támogatottsága. A munkavállalók 76 százaléka, 337 alkalmazottból 256 felvette a munkát, így kedd reggelig valamennyi járat elindult, jelentősebb késés sem volt.

Az utasbiztonsági ellenőrök közül is többen dolgoznak, mint a decemberi munkabeszüntetés idején, 76 dolgozóból 38-an munkába álltak – közölte Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője. A szóvivő kora reggeli tájékoztatása szerint időben elindultak a hajnali gépek a Ferihegyi reptérről, a forgalomban nem volt fennakadás, járatot nem kellett törölni, késésekre azonban számítani kell a hétfőtől folytatott sztrájk miatt.

Szerinte az alacsonyabb sztrájktámogatottság mögött az áll, hogy a munkavállalók nem értenek egyet a munkabeszüntetés folytatásának időzítésével. A BA hazaküldte a decemberi sztrájk idején alkalmazott görög munkavállalókat, a tárgyalások jelenleg is folynak, a munkaadó tett egy javaslatot a műszakpótlékokra, erre várja a választ, erről szeretne egyeztetni.

A Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) és a Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezete (RDSZSZ) hétfőn délután 4 órától folytatja a december 22-én felfüggesztett munkabeszüntetést, miután a felek azóta többször egyeztettek, eredménytelenül.

A sztrájk kezdete után egyből lezárták az 1-es terminált. A 2A és B terminálon az utasfelvétel folyamatos. A charterjárattal utazók felvétele a 2B terminálon zajlik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik