Élet-Stílus

Üzenet a bírónak: „tűnés a hűtőszekrénybe!”

A Real Madrid-Osasuna bajnoki mérkőzésen történtekkel kapcsolatban hétfőn vizsgálatot rendelt el a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF). A „furcsán" ítélkező Pérez Burrull bíró a vizsgálat lezárásáig nem vezethet meccset.

A Real 3-1-re nyert hazai pályán a Vadócz Krisztián nélkül pályára lépő Osasuna ellen. A vendégek támadójának, Juanfrannak Pérez Burrull bíró kétszer mutatta fel a sárga lapot, mind a kétszer állítólagos műesésért a tizenhatoson belül.

A szövetség (RFEF) vizsgálatának lezárásáig Burrull nem vezethet meccset, már a szerdai Espanyol-Barcelona kupatalálkozón sem működhet közre. Az ibériai lapok megdöbbenten és felháborodva számoltak be a történtekről.

„Ajándékba kapta a Madrid a győzelmet”, „A Real beépített embere volt a játékvezető”, „Ellopták a győzelmet az esélytelen kiscsapattól” szerepelt a sportújságok címlapján. Az RFEF döntése után a játékvezető pihentetéséről a Marca honlapján az alábbi cím jelent meg: „Tűnés a hűtőszekrénybe!”.

A bíró segítségével 3-1-re nyert a Real (MTI/EPA)

A bíró segítségével 3-1-re nyert a Real (MTI/EPA)

A Real Madrid kapusa, Iker Casillas is elismerte, hogy a Juanfrannal szabálytalankodtak a tizenhatoson belül. „Az egyik eset nyilvánvaló tizenegyes volt, a másikat is meg lehetett volna adni” – mondta a válogatottal Eb-győztes hálóőr.

„Nem szoktam színészkedni” – nyilatkozta Juanfran, míg Patxi Izco, az Osasuna elnöke bejelentette, klubja minden hivatalos kapcsolatot megszakít a bírókkal. A jövőben a sípmesterek nem kapnak kedvezményes áron jegyet a csapat hazai meccseire.

A szövetség nemcsak a bíró ténykedését, hanem a hazai hívek viselkedését is vizsgálja. Burrull a mérkőzésről készített jelentésében az írta: a Real drukkerei fasiszta rigmusokkal provokálták az ellen játékosait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik