Élet-Stílus

Podolski a Kölnhöz igazolt

Hosszas huzavona után eldőlt, hogy a következő szezontól újra az 1. FC Köln együttesét erősíti Lukas Podolski, a Bayern München német válogatott csatára.

A 60-szoros válogatott játékos 2013-ig szóló szerződést írt alá az 1. FC Kölnnel, ahol annó elkezdte pályafutását. A kölniek 10 millió eurót fizettek a lengyel származású játékosért, pontosan annyit, amennyiért 2006-ban a bajorokhoz távozott tőlük.

A 23 éves támadó mindenképpen távozni akart a Bayerntől, mivel többnyire csak csereként jutott szóhoz Jürgen Klinsmann vezetőedzőnél Miroslav Klose és Luca Toni mellett, és a német rekordbajnok vezetői – akik egyébként így is marasztalták – a jövőre vonatkozóan sem ígértek sokkal többet számára.

Búcsút int a Bayernnek (MTI/EPA)

Búcsút int a Bayernnek (MTI/EPA)

„Július elsejétől újra a Köln játékosa leszek. A jövőm miatt döntöttem úgy, hogy visszaigazolok ehhez a klubhoz, és nagyon örülök, hogy ezzel vége a pályafutásommal kapcsolatos találgatásoknak…” – nyilatkozta hétfő reggel Posolski.

Podolskiért egyébként nemrég bejelentkezett a Hamburg is, amely vele szerette volna pótolni az éppen a Bayern Münchenhez távozó horvát válogatott csatárát, szintén a szezon végén váltó Ivica Olicot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik