Élet-Stílus

A Juventus nem bírt a Lazióval (videó)

A Juventus 1-1-re végzett Rómában a Lazióval, így csak egy ponttal került közelebb az Interhez az olasz labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában.

Mivel az Inter elbukott Bergamóban az Atalantával szemben, a Juventus akár egy pontra is megközelíthete volna a listavezető milánói csapatot, amennyiben a forduló zárómérkőzésén legyőzi a Laziót. A feltételes módból is kiderül, a „zebrák” nem jártak sikerrel, csak egy pontot szereztek a Stadio Olimpicóban.

Lazio-Juventus 1-1

Meglehetősen kényelmesen kezdett a Juventus, és a 25. percben hátrányba is került. Cristian Ledesma baloldali szabadrúgása után került a labda a kapu bal oldalába, igaz, a bekapott gólban Alexander Manninger „vastagon” benne volt.

Az osztrák kapus később, Tommasi Rocchi kapáslövésénél javította hibáját, védett, majd átellenben Olof Mellberg fejelt a hálóba egy Marco Marchionni jobboldali szögletét követően.

A második félidőben már jobban csipkedte magát a Juve, de az Lazio előtt is akadtak helyzetek, az eredmény azonban már nem változott. A hazaiakat Nicola Legrottaglie lövésénél a bal kapufa mentette meg a góltól.

„Nagyon jól kezdett a Lazio, de sikerült talpra állnunk, egyenlítettünk, és a második félidőben már sokkal jobbak voltunk, mint az ellenfelünk. Szerintem szép játékot láttak a nézők” – nyilatkozta Claudio Ranieri, a torinóiak szakvezetője.

A Juventus maradt a második – három pont a lemaradása az éllovas Interrel szemben -, míg a Lazio a hetedik helyen áll.


Serie A, 19. forduló:

Lazio-Juventus 1-1 (1-1)
Gól: Ledesma (25.), ill. Mellberg (30.)



Korábbi eredmények:

Atalanta-Inter 3-1
Cagliari-Udinese 2-0
Catania-Bologna 1-2
Chievo-Napoli 2-1
Lecce-Genoa 0-2
Sampdoria-Palermo 0-2
Torino-AS Roma 0-1
AC Milan-Fiorentina 1-0
Siena-Reggina 1-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik