Élet-Stílus

Félidőben mindent visz a Barca

A spanyol futballbajnoki hétvége igazán nagy meglepetést nem hozott, a 19., ennél fogva a pontvadászat felét jelentő forduló mégis mérföldkőnek tekintendő: a Primera División félidejére tudniillik sosem volt rekordot állított fel az FC Barcelona azzal, hogy a Deportivo felett aratott szombati diadalával 50 pontos lett.

Az éllovas katalán alakulat – túl azon, hogy 12 ponttal előzi meg a második helyezett, címvédő Real Madridot – a lehetséges 57-ből gyűjtött be félszáz pontot, hárommal többet, mint a korábbi pontcsúcsot 47-tel tartó királyi klub. A Real ennyi ponttal tavaly zárta a bajnokság első felét.

A volt Barca-játékosból lett vezetőedző, Pep Guardiola nemzetközi legénysége rúgta a legtöbb gólt is (59) ebben a “félidényben”, s kapta egyszersmind a legkevesebbet (13). A La Coruna elleni ötösből kettőt is vállaló kameruni támadó, Samuel Eto,o pedig “magától értetődően” első a gólkirály-jelöltek listáján a maga 18 találatával.

Óriási fölénnyel vezetik a Primera Divisiónt (MTI/EPA)

Óriási fölénnyel vezetik a Primera Divisiónt (MTI/EPA)

Ha marad az eredményességi tempó, a katalán együttes elveheti az abszolút gólcsúcsot is a Realtól; a 20 csapatos első osztály 1987-es létrehozása óta a fővárosiak a listavezetők a 89/90-es szezonban produkált 107 góljukkal, s momentán ez a rekord is komoly veszélyben forog.

Nem túloznak azok, akik úgy vélik: immár nagyobb fajta csoda szükségeltetik ahhoz, hogy a Real Madrid megvédje titulusát, s ne az FC Barcelona nyerje a spanyol bajnokságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik