Élet-Stílus

Növényi Norbert világbajnokként búcsúzhat

Növényi Norbert megszerezte a WFCA szervezet világbajnoki övét a legkeményebbnek tartott vegyes harcművészeti szabályrendszerben, az MMA-ben, így a csúcson búcsúzhat az élversenyzéstől az 52 évesen is remeklő magyar sportoló.

A kötöttfogású birkózásban 1980-ban, 90 kg-ban olimpiai bajnok sportember a káposztásmegyeri ICE Center Budapest csarnokban vívta a szombat esti gála fő mérkőzését a nála 20 évvel fiatalabb, karatéban vb- és Eb-győztes, egy másik harcművészeti ágban, kempóban világbajnok román Marius Tatar ellen, és az örökifjú Növényi uralta a meccset.

A monokli.com beszámolója szerint végig fölényben volt, a győztes akciót, egy fojtást, a 2. menetben tudta eredményesen véghezvinni. Ezzel a győzelemmel köszönt el az olimpiai aranyérmes, a birkózás mellett kick-bokszban, nehézsúlyban világ- és Európa-bajnok Növényi a versenysporttól, aki minden idők legidősebb MMA-világbajnoka lett.

Galéria (Fotók: Gáti András)

Galéria (Fotók: Gáti András)

A gálán Felföldi Szabolcs is a WFCA-nél szerzett világbajnoki övet. A 85 kg-ban versenyző sportoló a sokszoros kempóvilágbajnok francia Christophe Gauthierot-t kényszerítette feladásra az első menet végén.

Szintén MMA-meccset nyert az olimpiai ezüstérmes birkózó, Bárdosi Sándor, aki Frank Istvánt győzte le fojtással, alig egy perc alatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik