Élet-Stílus

Eltiltások Cserepanov halála után

Öt klubvezető, illetve csapatorvos kapott meghatározatlan idejű eltiltást Alekszej Cserepanov orosz jégkorongos októberi halála miatt.

A profiliga (KHL) Cserepanov klubjának, az Avanatgard Omszknak az elnökét, igazgatóját, valamint a két csapatorvos munkaviszonyát függesztette fel. Így járt a tragikus mérkőzésnek otthont adó Vityaz Csehov elnöke is.

A mérkőzés alatt elhunyt 19 éves hokist a világ egyik legnagyobb ígéretének tartották. A 2006/07-es idényben az orosz ligában a legjobb újoncnak választották, mind a gólok (18), mind pedig a pontok (29) tekintetében rekordot döntött, mint elsőéves. A tehetség tengerentúli (NHL) játékjogát 2007-ben az előkelő 17. helyen foglalta le a New York Rangers, és akkor tüzetes orvosi vizsgálaton esett át a játékos.

19 évet élt

Alekszej Cserepanov – 19 évet élt

A halála utáni vizsgálatok kimutatták, hogy a fiatal csatár doppingolt. A játékos klubja korábban azt a nyilatkozatot tette közzé, hogy minden “alkalmazottjánál” végeznek, szív-, illetve vérvizsgálatot, ám nem találtak semmi rendkívülit. Könnyen elképzelhető, hogy az Avantgard Omszk ellen büntetőeljárás indul.

armstrongot rendszeresen vizsgálják

Már tizenkét doppingvizsgálaton esett át Lance Armstrong legendás amerikai profi kerékpáros azóta, hogy három hónapja bejelentette visszatérését. A 37 éves bringás jelenleg a kedden kezdődő ausztrál Tour Down Underre készül, és a helyszínen már kétszer rendelték ellenőrzésre. “Ha bárkinek kétsége merül fel az idei teljesítményemmel kapcsolatban, remélem, ez meggyőzi” – jegyezte meg a hétszeres Tour de France-győztes csúcstartó, aki 2005-ben vonult vissza, mint utóbb kiderült, három évre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik