Élet-Stílus

Federer kiváló formában

A svájci Roger Federer a Kooyong Classic elnevezésű meghívásos tenisztorna megnyerésével hangolt a január 19-én rajtoló ausztrál nyílt bajnokságra.

A világranglista második helyén álló svájci klasszis a melbourne-i torna döntőjében honfitársát és barátját, a Pekingben párosban vele együtt olimpiai aranyérmes Stanislas Wawrinkát győzte le két játszmában. Roger Federer az első szettben háromszor is elvette ellenfele adogatójátékát, és a folytatásban is kiválóan játszott, így mindössze 57 percre volt szüksége a győzelemhez.

Nem kegyelmezett a barátjának (MTI/EPA)

Nem kegyelmezett a barátjának (MTI/EPA)

Federer 2005 után másodszor nyerte meg a Kooyong Classic elnevezésű viadalt – a mostani sikere jelzi, nagyszerű formában várja az Australian Opent. „Nagyon sajnálom, Stan!” – kezdte nyilatkozatát a 13-szoros Grand Slam-győztes, az amerikai Pete Sampras 14-es rekordjának beállítására hajtó Federer.

„Ez a torna nagyszerűen szolgálta a felkészülésemet az Australian Openre, nagyon izgatottan várom a rajtot.
Az új év új lehetőségekkel kecsegtet engem, nem titkolom,
több rekordot is megdöntenék a szezonban” – tette hozzá Federer, aki korábban háromszor, 2004-ben, 2006-ban és 2007-ben győzött az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A Kooyong Classicon a harmadik helyért is játszottak mérkőzést, és ezen a spanyol Fernando Verdasco két szettben nyert a chilei Fernando Gonzalez ellen.

Del Porto sikere

Az első helyen kiemelt Juan Martin Del Potro az aucklandi tornát. Az argentin játékos a döntőben 6:4, 6:4-re verte a hatodikként rangsorolt amerikai Sam Querreyt, így ötödször bizonyult a legjobbnak ATP-viadalon – írta az MTI.

Kooyong Classic, döntő:
Federer (svájci, 1.)-Wawrinka (svájci, 4.) 6:1, 6:3

A 3. helyért:
Verdasco (spanyol)-Gonzalez (chilei, 2.) 6:4, 6:3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik