Élet-Stílus

Lemondott a Real Madrid elnöke

A Marca című spanyol sportnapilap információ szerint lemondott posztjáról Ramón Calderón, a Real Madrid elnöke.

A klub egyelőre nem kommentálta a hírt, az újság viszont úgy tudja, hogy az 57 éves sportvezető péntek délután 18 órakor sajtótájékoztató keretén belül bejelenti távozását.

A madridiak első embere két bajnoki címhez segítette a Realt, ám az 57 éves vezetőt mindvégig kritizálták – nem utolsó sorban azért, ahogy a klub élére került.

A választáson eltekintettek a postán elküldött szavazatoktól, ráadásul fejére olvasták azt is, hogy a kampány során Kaká és Fabregas „nevét” ígérte, a szerződtetésükből viszont nem lett semmi.

Calderón lemondását egyébként maga a Marca idézte elő, hiszen egy, a hét elején megjelent írásában leleplezte, hogy a “presidente” csalt a december eleji közgyűlésen, ahol tíz olyan személy is szavazott a végül elfogadott pénzügyi-gazdasági beszámolókra, akinek erre nem volt jogosultsága.

Calderón elismerte, hogy többen jogosulatlanul vettek részt, de azt állította, a manipulációkhoz nem volt semmi köze.
“A távozásommal nem oldódnak meg a klub problémái” – mondta az 57 éves vezető.

“Az élet Calderón nélkül is megy tovább” – reagált Calderón távozására Joan Laporta, a nagy rivális Barcelona elnöke.

Ramón Calderón feje fölött egyre sűrűsödtek a felhők (marca.com)

Ramón Calderón feje fölött egyre sűrűsödtek a felhők (marca.com)

Calderón ezt tagadta, ám a Marca később képekkel igazolta állítását. Az elnök köreiből csütörtökön kiszivárgott információk szerint egy baráti beszélgetésen Calderón felvetette távozását, nem sokkal később viszont meggondolta magát, meglebegtetve, hogy kihúzza a nyári választásig.

Addigra azonban elterjedt a hír, s az elnök visszakozása miatt péntek reggelre összehívott válságértekezleten több igazgatósági tanácstag is kilátásba helyezte lemondását, ez pedig jókora káoszt idézett volna elő a madridi egyesületnél.

A Real Madridnál még idén lesznek választások, ám aligha az idény közepén – valószínűbbnek tűnik a nyári időpont.

Addig ideiglenes jelleggel a korábbi alelnök, Vicente Boluda igazgatja majd a klub teendőit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik