Élet-Stílus

Már második a Manchester United

A Manchester United hazai pályán egy góllal nyert a Wigan Athletic ellen az angol labdarúgó-bajnokság 18. fordulójából elhalasztott mérkőzésén.

A Chelsea elleni hétvégi kezdőcsapathoz képest öt helyen is felfrissített manchesteriek az elején alaposan belelendültek, hisz már az első percben előnybe kerültek:

Ronaldo robogott el a jobboldalon, beadására pedig Rooney érkezett a legjobb tempóban.

fa-kupa: halmosiék idegenben nyertek

Halmosi Péter csapata, a Hull City idegenben vívta ki a továbbjutást a Newcastle United ellen az angol labdarúgó FA Kupa harmadik fordulójának megismételt mérkőzésén. A magyar válogatott játékos kezdőként lépett pályára. A két együttes első találkozója a Hull otthonában gólnélküli döntetlennel ért véget. Kiharcolta a továbbjutást a Chelsea is: a fővárosiak otthon nem tudták legyőzni harmadosztályban szereplő riválisukat, a második felvonáson, idegenben viszont három góllal nyertek.
FA-kupa, 3. forduló, megismételt mérkőzések:
Newcastle United-Hull City 0-1
Southend (III.oszt.)-Chelsea 1-4
Crystal Palace-Leicester City 2-1

Hét perccel később a támadót sérülés miatt le kellett cserélni, a helyére beállt Tévez a 25. percben növelhette volna a fórt, ám azok után, hogy O’Shea indításával még Kirklandet is becsapta, kisodródott, és odalett a helyzet.

Szünet után alaposan visszaesett a bajnok játéka, a vérszemet kapó Wigan szép lassan a kapujához szorította a vendéglátó együttest, a vendégcsatárok azonban nem találták az utat Van der Sar kapujába – nyolc perccel a vége előtt Valencia egyenlíthetett volna, lövése centikkel elkerülte a kaput.

A kilenc bajnoki óta gólt sem kapó United két pontra megközelítette az egy találkozóval többet játszó, listavezető Liverpoolt, egyben megelőzte a Chelsea-t.

premier League

A 18. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

Manchester United-Wigan Athletic 1-0 (1-0)
Old Trafford, 73 917 néző. Vezette: Bennett
Gól: Rooney (1.)
Man Utd: Van der Sar – Rafael Da Silva, Vidics, Evans, O’Shea – Ronaldo, Scholes (Fletcher, 85.), Carrick, Nani (Anderson, 59.) – Berbatov, Rooney (Tévez, 8.).
Wigan: Kirkland – Melchiot, Scharner, Bramble, Figueroa – Valencia, Cattermole (Kapo, 88.), Palacios, Taylor (De Ridder, 81.), Zaki (Camara, 75.), Heskey.
A találkozót azért kellett elhalasztani, mert december közepén a manchesteriek Japánban a klubvilágbajnokságon léptek pályára.

Az élcsoport:
1. Liverpool 46 pont (21 mérkőzés), 2. Manchester United 44 (20), 3. Chelsea 42 (21), 4. Aston Villa 41 (21), 5. Arsenal 38 (21), 6. Everton 35 (21)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik