Élet-Stílus

Könyvet kért a Bamakóban élő magyar

Az egyetlen Bamakóban élő magyar arra kérte a hamarosan induló rali budapesti indulóit, hogy hozzanak neki néhány könyvet, mert arrafelé hiánycikk a magyar nyelvű olvasmány. Szombaton közel 600 résztvevő, 221 autó, 31 motor és 3 kamion áll rajthoz. Képgaléria az induló járművekről!

A hazai szervezők Az Év novelláit, Az év versei 2008-at és Berta Zsolt Jancsiszögét szállítják le a „fapados Dakarral” Afrikába. Mindössze három könyvet visznek magukkal, hiszen az autókon leginkább a versenyhez szükséges felszerelések férnek el.

KÉPGALÉRIA! (fotó: Gáti András/FN)

KÉPGALÉRIA! (fotó: Gáti András/FN)

A könyvek Villám Géza guruló versenyirodájában jutnak el Bamakóig. A versenyiroda (Géza lakóbusza) egyben mozgó könyvtár is lesz, amit a ralin indulók használhatnak.

A Budapest-Bamako Rali induló csapatai legérdekesebb járműveit (a Travel Channel meglepetés autóit, Trabantot, tűzoltó- és mentőautót, stb.) csütörtökön mutatták be a budapesti Intercontinental szálloda előtt, amelyről az FN Tudósító (Balta Attila) is beszámolt. Az indulók között ott lesz Villám Géza, a verseny alapítója, akinek a járműve egy Peugeot 504-es, Fábry Sándor showman, aki egy mentőautóban teszi meg a távot, valamint Semmi-Kis Tünde (a Miss Hungary 2005 győztese) is, aki első női motorosként vág neki a férfias versenynek.

Nézze meg az F Tudósító (Balta Attila) képriportját!

Nézze meg az FN Tudósító (Balta Attila) képriportját!

A Budapest-Bamako, Nagy Afrikai Futam január 17-én szombat reggel 9-kor rajtol a budapesti Felvonulási térről. Közel 600 résztvevő, 221 autó, 31 motor és 3 kamion áll rajthoz. A résztvevők tizenöt nap alatt közel 10 ezer kilométert tesznek meg, míg megérkeznek a Mali fővárosba, Bamakóba.

A FigyelőNet csapata 2007-ben részt vett a Bamakón>>>

Ajánlott videó

Olvasói sztorik