Élet-Stílus

Dárdai egy hónapos pihenőre számít

Várhatóan egy hónapot kell kihagynia a berlini Hertha BSC és a magyar válogatott labdarúgójának, Dárdai Pálnak, akit pénteken megműtenek Berlinben.

A kiváló középpályás csütörtökön elmondta, hogy a múlt héten elszenvedett sérülése után pihent ugyan, de jobb térde ennek ellenére nem javult. Az erőnléti edzéseket elvégezte ugyan, de minden futási kísérletnél térdében éles, szúró fájdalmat érzett.

Ezért az orvosok a feltehetőleg sérült porc miatt az artroszkópiás műtét mellett döntöttek. Dárdai elmondta, hogy két évvel ezelőtt hasonló műtétre volt szükség a bal térdében is.

Akkor két-három hét után kezdhette el az edzéseket, s négy héttel később már ismét teljes értékű volt.

“Most is arra számítok, hogy négy hét múlva már ott lehetek a csapatban” – jelentette ki a Berlinben rendkívül népszerű magyar labdarúgó, aki az elmúlt szezonban ismét kiváló teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet, s a Hertha kezdőtizenegyének állandó tagja volt.

Dárdai négy hét múlva már játszani szeretne (herthabsc.de)

Dárdai négy hét múlva már játszani szeretne (herthabsc.de)

A jobb térd egyébként már a téli szezon végén is rakoncátlankodott, de végigjátszotta az utolsó mérkőzéseket, s a téli pihenő idején nem volt semmi gond. Az alapozás első napjaiban azonban ismét elkezdődtek a fájdalmak.

A 33 éves labdarúgó ily módon nem lehet ott január 31-én a bajnoki rajton, azaz az Eintracht Frankfurt elleni hazai mérkőzésen. Csapata egyébként nagy reményekkel vág neki a tavaszi szezonnak, különös tekintettel arra, hogy a télit a klub – fennállása óta az egyik legjobb helyezéssel – a harmadik helyen zárta a Hoffenheim és a Bayern München mögött.

Saját jövőjével kapcsolatban Dárdai megerősítette: bízik abban, hogy a jelenleg érvényben lévő, a szezon végén lejáró szerződését legalább egy, de inkább két évvel meghosszabbítják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik