Élet-Stílus

Nagy Tímea: vívás vagy civil munka?

Továbbra sem dőlt el, hogy Nagy Tímea meddig folytatja a versenyzést, egyelőre az biztos, hogy a kétszeres olimpiai aranyérmes, világbajnok párbajtőröző nem indul a hétvégi budapesti Grand Prix-n.

Október közepén úgy nyilatkozott, akár még a londoni olimpia is beleférhet, de az is, hogy pár hónap múlva már mást csinál, s ez az óta sem változott. “Kicsit zűrösen alakult az elmúlt időszak, a felkészülésem nem volt megfelelő, leginkább karbantartó edzéseket végeztem, úgy pedig nem szeretnék pástra lépni, hogy nagy valószínűséggel semmilyen komoly eredményt nem érek el” – mondta az MTI érdeklődésére – “Ez az év persze, úgy gondolom, nekem nem is erről szól, mármint az eredményekről, senki és semmi nem sürget. Majd meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok.”

Nagy Tímea jövője alapvetően két tényezőtől függ: egyrészt attól, hogy mennyire lesz kedve vívni, másrészt attól, hogy talál-e munkát a civil életben, olyan ideális munkahelyet, amely miatt akár a sportpályafutást is érdemes feladnia.

Még nem döntött a kétszeres olimpiai bajnok (MTI)

Még nem döntött a kétszeres olimpiai bajnok (MTI)

“Egyelőre még nem kaptam ilyen ajánlatot. Természetesen nem ölbe tett kézzel várok, jelenleg például számítástechnikai továbbképzésen veszek részt. Az életben semmi sem hullott csak úgy az ölembe. Az biztos, hogy a munkát nem szégyellem, nem a nevemből vagy az arcomból akarok megélni. Szeretnék a sportban maradni, sportolókkal foglalkozni, sportolókért tenni valamit” – folytatta az olimpiai bajnok.

Korábbi állása – logopédus volt egy óvodában – a GYES után megszűnt, s bár a végzettsége logopédus, gyógypedagógus, szívesen helyezkedne el sportmenedzserként, vagy valamilyen sportintézményben. “Úgy érzem, 38 évesen is képes vagyok felvenni a kesztyűt, és valami újba belevágni” – tette hozzá.

Ezzel együtt korántsem lehet még kijelenteni, hogy a versenyszerű vívásnak számára vége, noha a jelenlegi szakági szövetségi kapitány a válogatottban vélhetően fiatalítani akar. “Jó kezekben maradt a párbajtőrvívás azzal, hogy továbbra is Kulcsár Győző a kapitány. A szavaiból azonban úgy veszem ki, hogy fiatalításban gondolkodik, legalábbis a londoni olimpiát illetően, ami nem nekem kedvez.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik