Élet-Stílus

F1: rekordszezon volt a tavalyi

A 2008-as Forma-1-es világbajnokság újabb televíziós nézettségi rekordot döntött, a sport egyre népszerűbb.

A Forma-1 hivatalos nézettségi jelentése szerint a 2008-as idény újabb rekordot döntött, a tavalyi évben – ugyan “csak” 3 millióval – még többen követték a televízióban a sportot, a nézőszám elérte a 600 milliót.

Az F1 rajongói bázisának számító Európában Olaszországban figyelték a legtöbben a száguldó cirkuszt, ez 38 millió nézőt jelent, de Nagy-Britannia, Franciaország és Németország is 29 millió feletti nézettséget produkált. Érdemes azonban megjegyezni, hogy míg a szigetországban – Lewis Hamilton egyre növekvő népszerűsége miatt – ez hétszázalékos növekedést jelent, addig Michael Schumacher visszavonulása óta a németeknél csökkenő tendencia látszik.

Egyre népszerűbb a száguldó cirkusz (MTI/EPA)

Egyre népszerűbb a száguldó cirkusz (MTI/EPA)

Az Európán kívüli piacokon Kína vette át az elsőséget Brazíliától: a távol-keleti országban 119 millióan figyelték az F1-et, míg Massa, Barrichello és Piquet hazájában 110 millió ember követte az idény eseményeit a televízióban.

A szezon utolsó négy futamára jelentősen megnőtt az érdeklődés, a nézőszámok nagyjából 25 százalékkal emelkedtek a finisre. 2008 már a negyedik egymás utáni év, amikor az F1 nézettsége nő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik