Élet-Stílus

Dakar: kómában egy motoros

Újabb súlyos baleset történt az Argentínában és Chilében zajló Dakar 2009 elnevezésű tereprali-viadalon. A spanyol Cristobal Guerrero hatalmasat esett motorjával, a 48 éves versenyző kómában volt, amikor mentőhelikopterrel kórházba szállították.

A rendkívül nehéz, az Atacama-sivatagon átvezető 10. etapon Cristobal Guerrero a 160. kilométernél bukott a motorjával. Egyelőre a szervezők vizsgálják a baleset körülményeit. A 48 éves motorost helikopterrel a közeli Copiapóba szállították.

“Guerrero kómában van, jelenleg a helyi kórházban fekszik” – nyilatkozta a tereprali szóvivője.

Segítők a baleset helyszínén (MTI/AP)

Segítők a baleset helyszínén (MTI/AP)

A Dél-Amerikában zajló viadalon már két halálos kimenetelű baleset történt, amelyekben hárman veszítették életüket. Pascal Terry a Dakar első szakaszán tűnt el, a holttestét csak három nappal később találták meg. Az elmúlt hétvégén pedig egy argentin kísérőkamion eddig ismeretlen okokból összeütközött egy személyautóval, melynek két utasa életét vesztette.

A szerdai szelektívet a kedvezőtlen időjárási viszonyokra tekintettel törölték a szervezők. Elsősorban az okoz gondot, hogy sűrű ködöt jeleztek egész délelőttre, emiatt pedig lehetetlen lenne a menetrend betartása. A mezőny így az argentínai Fiambalába autózik, ahonnan csütörtökön folytatja majd a versenyt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik