Élet-Stílus

Federer: miért Murray az esélyes?

A világranglista második helyén álló svájci klasszist meglepte, hogy fogadóirodákban a brit Andy Murray számít az Australian Open esélyesének.

Murray remekül kezdte az idei évet, a katari tornán megvédte a címét, néhány napon belül legyőzve Rafael Nadalt majd Roger Federert. A tavalyi évet is remek formában zárta, és az elmúlt hónapokban nyújtott teljesítménye a fogadóirodákat is meggyőzte.

„Csodálkoztam, hogy őt tartják a torna legnagyobb esélyesének. Kétségkívül nagyon sokat fejlődött a játéka, de korábban még egyetlen egy Grand Slam-tornát sem nyert. Djokovics a címvédő, Nadal tavaly remekül teniszezett, a legutóbbi GS-tornát pedig én nyertem meg” – nyilatkozta Federer.

Már a helyszínen készül (MTI/EPA)

Már a helyszínen készül (MTI/EPA)

A svájci 14. GS-elsőségéért utazott Melbourne, ha diadalmaskodna az Australian Openen, azzal beállítaná Pete Sampras rekordját.

„Andy az elmúlt idényben csatlakozott a szűk élvonalhoz, sokoldalú játékos, taktikailag felkészült, és önbizalma is van. Az elmúlt évben nem sokan nyertek GS-tornákat, Rafael és jómagam nyertük a nagy részüket. Nem olyan könnyű ez, de persze Andynek is van rá esélye, mint jó pár más játékosnak” – mondta Federer, akit tavaly taszította le a tenisztrónról Rafael Nadal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik