Élet-Stílus

Cristiano Ronaldo öt legszebb gólja (videó)

Az aranylabdás és később év játékosának is megválasztott portugál Cristiano Ronaldo nem kevesebb mint 42 gólt szerzett az előző szezonban a Manchester United szerelésében. Ezek közül az öt legszebbet idézzük fel az alábbiakban.

5. Manchester United-Chelsea, 2008. május 30.

Szép és egyben hihetetlenül fontos gól került az ötödik helyre. Ronaldo magasra felugorva fejelt a Chelsea kapujába (Petr Cech is csak leste…), persze a „feladó”, a labdát tökéletesen középre kanyarító Wes Brown is sokat tett azért, hogy a Manchester United előnybe kerüljön a Bajnokok Ligája döntőjében. A Chelsea később egyenlített, a MU végül büntetőpárbajban szerezte meg a legrangosabb európai kupasorozat győztesének járó trófeát. Az más kérdés, hogy Ronaldo elpuskázta a tizenegyesét…


4. AS Roma-Manchester United, 2008. április 1.

Az amúgy pengés játékos ezúttal erőből oldotta meg a dolgot: nagy elánnal „repült” a kapu elé Paul Scholes beadására, és hatalmas erővel, saját testi épségét sem kímélve fejelt a hálóba. Az akció során meg is sérült, és a földön fekve, fájdalmas arccal fogadta a társak gratulációt. Persze ki is járt a dicséret, hiszen a Manchester United ezzel a találattal szerzett vezetést vendégként az AS Roma elleni BL-negyeddöntőben, majd Wayne Rooney góljával alakult ki a 2-0-ás végeredmény. Ilyetén a manchesteri visszavágó már csak formalitás volt.


3. Manchester United-Aston Villa, 2008. március 30.

A „vörös ördögök” a portugál szélső trükkös találatával szerezték meg a vezetést az Aston Villa ellen, és végül 4-0-val küldték haza a birminghami együttest. Ronaldo a 17. percben a kapunak háttal, sarokkal terelte kapu felé a labdát, amely aztán az egyik védő lábai között találta meg a hálóig vezető utat.

2. Manchester United-Bolton, 2008. március 19.

Cristiano Ronaldo itt újra bizonyította, távolról is gólképes. Szabadrúgásból nagy erővel lőtte el a labdát, amely a kapu előtt hirtelen lefelé csapódott – és végül a bal alsó sarokban kötött ki. Az ománi Ali al-Habsi ugyan idejében észlelte a veszélyt, de hiába nyújtózkodott, esélye sem volt a hárításra.
A Bolton Wanderers 2-0-ra kapott ki az Old Traffordon, és mind két gólt a későbbi aranylabdás, egyben az év játékosa szerezte.



1. Manchester United-Portsmouth, 2008. január 30.

Cristiano Ronaldo ezen a meccsen is duplázott. A szabadrúgásból elért találata méltán szerepel az első helyen. A felvételen megfigyelhető, hogy a lövés előtt Wayne Rooney tanácsokkal látja el portugál kollégáját, talán azt mondta: csavard be, mint Beckham. Nos, Ronaldo értett a szóból. Mintegy 22 méterről a bal felső sarokba varázsolta a labdát. A kapus, David James csak nézett, mintha moziban lett volna…

Forrás: goal.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik