Élet-Stílus

Magyar uralom a női kézi BL-ben

Egyetlen kiadó hely maradt a női kézilabda Bajnokok Ligája nyolcas középdöntőjében, és az eddig bejutott hét csapatból hat foglalkoztat magyar játékost.

A hétvégi forduló után az A jelű kvartettből a Győri Audi ETO KC és a dán Ikast, a B-ből az osztrák Hypo NÖ, a C-ből a román Oltchim Valcea és a horvát Podravka Koprivnica, a D-ből pedig a dán Viborg és a szlovén Krim Ljubljana lépett tovább.

A Hypo vezetőedzője Németh András, és itt játszik Tóth Tímea, Kirsner Erika, valamint az ifjúsági korú Léránt Vivien is. A Valceában Szűcs Gabriella és Borbás Rita, a Koprivnicában Bulath Anita, a Viborgban Kovacsicz Mónika, a Ljubljanában pedig Mörtel Renáta és Triffa Ágnes képviseli a magyar színeket.

Pálingerék már biztosan a nyolc között (MTI)

Pálingerék már biztosan a nyolc között (MTI)

A magyarok létszáma még nőhet, hiszen az utolsó fordulóban, szombaton a montenegrói Buducnost Podgorica – Zsiga Gyula vezetőedző és Kindl Gabriella csapata – fogadja a dán FC Köbenhavn alakulatát, és ha pontot szerez, a Hypo mellett tovább lép.

A Győr szombaton a már búcsúzó, az előző idényben BL-győztes orosz Zvenyigorodhoz látogat, és győzelem esetén biztos csoportelső.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik