Élet-Stílus

Lisztes újra Németországban

Lisztes Krisztián visszatér Németországba, a 32 éves középpályás ezúttal a Bundesliga II-ben szereplő Hansa Rostock csapatánál próbál szerencsét.

A korábbi 49-szeres válogatott futballista a sikeres orvosi vizsgálat után féléves szerződést kötött a német másodosztályú bajnokságban jelenleg 15. Hansa Rostock együttesével.

„Lisztes Krisztián tapasztalt futballista, és képességei alapján sokat segíthet nekünk” – nyilatkozta a szerződéskötés után Dieter Eilts vezetőedző, aki Brémában együtt futballozott a rostockiak új szerzeményével.

Lisztes korábban több évet lehúzott Németországban, a VfB Stuttgart, a Werder Bremen és Borussia Mönchengladbach csapataiban szerepelt – méghozzá többnyire sikeresen. A stuttgartiakkal kupagyőztes és KEK-döntős volt, míg a brémaiakkal bajnokságot, valamint Német Kupát nyert.

Hosszan elhúzódott sérülését követően, 2008 tavaszán nevelőegyütteséhez, a Ferencvároshoz igazolt, majd az őszi idényben az élvonalbeli REAC csapatában futballozott.

„Igen hamar sikerült megállapodnom a Rostockkal, Dieter Eilts pedig azt is várja tőlem, hogy a pályán kívül segítsem munkáját, tapasztalatommal egyfajta vezére legyek a keret fiatalabb labdarúgóinak. Bár a csapat az alsóházban szerénykedik, biztos vagyok benne, hogy mihamarabb sikerül elindulnunk felfelé” – nyilatkozta a pepsifoci.hu-nak a 32 éves középpályás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik