Élet-Stílus

Bemutatták a ronda új Ferrarit

A 2008-as konstruktőri világbajnok csapat a Forma-1-es mezőnyből elsőként hétfő délelőtt az internetes oldalán leleplezte 2009-es autóját. Az F60-asnak keresztelt járgány elég ronda lett.

A Ferrari a Forma1-es csapatok közül elsőként mutatta be 2009-es autóját. A konstruktőri világbajnoki gárda 55. F1-esét az utóbbi években megszokottól eltérően nem F2009-esnek, hanem F60-asnak keresztelte, amely az olasz gyártó 1948 óta tartó F1-es részvételének évfordulójára utal.

Az új aerodinamikai szabályoknak megfelelő járgányról hiányoznak oldalsó légterelő elemek, szárnyacskák, az első szárny jóval szélesebb, míg a hátsó magasabb és keskenyebb az eddig megszokottnál. 2009-ben a minta nélküli, slick gumi is visszatér. A lehető legjobb súlyelosztást szem előtt tartva módosították az autó felfüggesztését.

Galéria

Galéria

Az új autót délután Felipe Massa viszi elsőként pályára, de a rossz időjárás miatt nem a csapat “házi” tesztpályáján, Fioranóban, hanem Mugellóban. “Meg vagyok hatva, de természetesen elégedettséggel is tölt el, hogy én mehetek először az új autóval – mondta Massa. – Az új szabályokat is fegyelembe véve, egy kicsit más autóra számítottam, nagy vezetőszárnyakkal. Meglepett az F60-as, kicsinek, kompaktnak, de összességében csinosnak találom.”

Az esélyeket illetően megjegyezte: “az ember évről évre erősebbnek, pszichológiailag és fizikailag jobban felkészültnek érzi magát”. “Tapasztaltabb vagyok, mint korábban, készen állok a kiélezettnek ígérkező versengésre” – fogalmazott, majd hozzátette, nem tudja, mire lesz képes a Ferrari, egyelőre csak az biztos, hogy az első futamig még rengeteg munka vár a csapatra.

A Toyota csapat csütörtökön, a McLaren pénteken, míg a Renault, a Williams és a BMW Sauber a jövő héten mutatja be új modelljét.

Az idei sorozat március 29-én a melbourne-i Ausztrál Nagydíjjal veszi kezdetét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik