Élet-Stílus

Megszakadt az Inter sorozata

A listavezető Inter meglepetésre hazai pályán csak döntetlent ért el a Cagliari ellen az olasz labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában.

Az Inter nyolc győzelem után otthonában torpant meg – az előzetesen némileg lesajnált Cagliari ugyanis markáns futballal elcsent egy pontot a címvédőtől. Az eltiltott Maicon és a sérült Sztankovics hiányában Jose Mourinho kissé felforgatta kezdőcsapatát, ám a problémák nem a pálya közepén adódtak.

Az első negyvenöt percet végigtámadó hazaiak nem voltak elég határozottak Marchetti kapuja előtt.

Elsősorban az argentin Cruz járt élen a helyzetek elpuskázásában, de az Ibrahimovic passza után fölédurrantó Chivu.a közelről tévesztő Samuel, majd a hajrában kétszer is távolról próbálkozó Zanetti is okkal bosszankodhatott.

Ibrahimovic mentette meg a bajnok becsületét (Ansa)

Ibrahimovic mentette meg a bajnok becsületét (Ansa)

Fordulás után az Inter ott folytatta, ahol korábban abbahagyta. A csereként beszálló Quaresma lövése után nem sokkal Ibrahimovic került kecsegtető szituációba, a svéd azonban Canini szorításában nem tudott kapura fordulni, így mellésuhintott.

A kivárásra játszó Cagliari a 65. percben sokkolta a San Siro közönségét: a szárd csapat gyakorlatilag első helyzetéből gólt szerzett. Fini indította egy hosszú labdával Acquafrescát, a fiatal támadó faképnél hagyta Samuelt, majd egy lapos lövéssel legyőzte Julio Cesart.

A vendégektől Biondini duplázhatott volna, de a megzavarodott Inter-játékosok a hajrára összeszedték magukat. Mourinho a 68. percben kettős cserére szánta el magát, s a lépés a 76. percben fialt: ekkor Crespo két védő kicselezése után a kapu elé kanyarintott, s az érkező Ibrahimovic egyenlített.

A gól ellenére a Cagliari állt közelebb a győzelemhez: Cossu, majd Acquafresca is közel járt, a fiatal – milánói nevelésű – csatár azonban a kapu torkából is képes volt kihagyni ziccerét. Elmaradt a blama, a hosszabbításban Mancini révén egy lesgólt is jegyző bajnok megúszta döntetlennel.

serie a, 18. forduló

Inter-Cagliari 1-1 (0-0)
Milánó, San Siro, 45 ezer néző. Vezette: Pierpaoli
Gól: Ibrahimovic (76.) illetve Acquafresca (65.)
Inter: Julio Cesar – Zanetti, Cordoba (Quaresma, 46.), Samuel (Crespo, 68.), Maxwell – Muntari, Cambiasso, Chivu – Figo (Mancini, 68.) – Cruz, Ibrahimovic.
Cagliari: Marchetti – Pisano, Astori, Canini, Agostini – Fini (Lazzari, 80.), Conti, Biondini (Parola, 92.) – Cossu – Jeda, Acquafresca (Matri, 83.).

Genoa-Torino 3-0 (1-0)
Gól: Biava (18.), Jankovics (48.), Motta (85.)

Az élcsoport:
1. Inter 43 pont, 2. Juventus 36 (17 mérkőzés), 3. Milan 33 (17), 4. Fiorentina 32 (25-14, 17), 5. Genoa 32 (27-17), 6. Napoli 30 (17), …13. Cagliari 22, …17. Torino 15

Ajánlott videó

Olvasói sztorik