Élet-Stílus

Berbatov elintézte a Chelsea-t

A címvédő Manchester United a bolgár Dimitar Berbatov két gólpasszának és góljának köszönhetően 3-0-ra kiütötte a Chelsea-t a Premier League rangadóján.

Az angol örökzöld összecsapást, a legutóbbi négy bajnoki cím két tulajdonosának rangadóját a házigazda United kezdte jobban, Rooneyék berendezkedtek a londoni térfélen, de igazán komoly helyzetet nem tudtak kialakítani Cech kapuja előtt.

A félidő derekára kiegyenlítődött a játék, de akárcsak a hazaiak, a Chelsea sem alkotott maradandót offenzívában.

A hajrára viszont ismét a manchesteriek kerültek fölénybe: előbb Mikel hibája után Park suhintott kapura, majd Giggs is helyzetbe került. A gól azonban „hátulról érkezett”: egy megismételt szögletrúgás után (Ronaldo fejelt a kapuba, de Webb sípja ekkor még néma volt) Berbatov csúsztatott az ötös bal sarkánál érkező Vidics elé, s a balkáni koprodukció gólt ért, a szerb a jobb sarokba fejelt.

Vidics szerezte a bajnok első gólját (MTI/EPA)

Vidics szerezte a bajnok első gólját (MTI/EPA)

A szünetben Luiz Felipe Scolari áttért a kétcsatáros játékra, lehozta Decót, s beküldte Anelkát. Ám a Chelsea fölénye meddő maradt, míg egy balodali hazai ellentámadás során nőtt a különbség: Ronaldo sarkazott Evra elé, a francia bekk középre kanyarintott, Berbatov ismét csúsztatott, s az ötös sarkánál Ashley Cole-t megelőző Rooney közelről a kapuba lőtt.

A Scolari-legénység továbbra sem találta a ritmust, elsősorban Drogba indiszponált játéka volt nyilvánvaló – az elefántcsontparti klasszison rendre elakadtak a támadások. Ám védekezésben sem állt biztos lábon a Chelsea, s a középső védők határozatlanságát harmadszor is kihasználta a bajnok.

A 86. percben a mezőny legjobbja, Berbatov két gólpassz után maga is betalált Cech kapujába: ezúttal Ronaldo végzett el szabadrúgást a baloldalon, Vidics meggátolta Terryt, a bolgár pedig közelről a kapuba helyezett. A United ezzel visszaelőzte az Aston Villát, míg vesztett pontok tekintetében már a listavezető Liverpoolnál is jobb a mérlege.

premier league, 21. forduló

Manchester United-Chelsea 3-0 (1-0)
Manchester, Old Trafford. Vezette: Webb
Gól: Vidics (45.), Rooney (62.), Berbatov (86.)
M. U.: Van der Sar – G. Neville, Vidics, J. Evans, Evra (O’Shea, 66.) – C. Ronaldo, Fletcher, Giggs (Carrick, 79.), Pak – Berbatov, Rooney.
Chelsea: Cech – Bosingwa (Belletti, 64.), Ricardo Carvalho, Terry, A. Cole – J. Cole (Di Santo, 85.), Lampard, Mikel, Ballack, Deco (Anelka, 46.) – Drogba.

Az élcsoport:
1. Liverpool 46 pont, 2. Chelsea 42, 3. Manchester United 41 (32-10, 19 mérkőzés), 4. Aston Villa 41 (35-23), 5. Arsenal 38, 6. Everton 35

Ajánlott videó

Olvasói sztorik