Élet-Stílus

Sztárok a klímavédelemért – FN Tudósítás

Újabb veszélyeztetett élőlények jeges másaival bővült a környezetvédelmi tárca jégszobor kiállítása a Városligeti Műjégpályán - az FN Tudósító (Balta Attila) beszámolója.

Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter szerdán indította útjára a zöldtárca figyelemfelhívó klímavédelmi akcióját. “Ezúttal a jégszoborpark más, veszélyeztetett élőlényekkel (jegesmedvével, fókával, rozmárral, tasmán ördöggel) – köztük az emberrel -, valamint a földgömbbel gyarapodott, melybe a Föld jövőjéért aggódó, ismert személyiségek éghajlatvédelmi üzeneteiket vésték” – írta beszámolójában az FN Tudósító (Balta Attila).

A jégszobor-faragásban Oláh Lajos szakállamtitkár mellett Németh Lajos meteorológus, Görög Zita modell-műsorvezető, valamint Puskás Péter zenész, és Lola énekesnő segédkezett.

jégszobor kiállítás a Műjégpályán - KÉPGALÉRIA! (fotó: FN Tudósító/Balta Attila)

Jégszobor-kiállítás a Műjégpályán – KÉPGALÉRIA!

(fotó: FN Tudósító/Balta Attila)


“A Föld légköre láthatóan gyorsan melegszik, a melegedést főként az üvegházhatást előidéző gázok okozzák, amelyek emberi tevékenységtől származnak – nyilatkozta a FN Tudósítónak Németh Lajos, maratonista meteorológus.

Szerdától a Nyugati téri afrikai elefánton kívül a Széna téren, a Liszt Ferenc téren és a Corvin közben is lehetett találkozni jégből formázott állatokkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik