Élet-Stílus

Végre táncolhatunk is a Budapest Báron

A Budapest Bár-produkció egy igazi bulival kezdi az új évet: az A38 Hajón megtartja első táncos-bulis koncertjét január 22-én. Idén új lemezzel is jelentkeznek.

Egy kis édes félhomályban, Köszönöm, hogy imádott, Szívemben bomba van, Halálos tavasz… – dalok a múltból, új hangokkal. Egy „klasszikus“ magyar cigányzenekar kiváló muzsikusokkal, kitűnő és ismert, a popzene igényesebb területéről jövő énekes kedvencek, finom elektronika és régi magyar slágerek – füstös, kávéházi hangulat. Generációk és korok találkozása a Budapest Bár (BB).

Végre táncolhatunk is a Budapest Báron 1

A Budapest Bárt Farkas Róbert (Kistehén, Romano Drom) alapította három zenésztársával (Ökrös Károly, Farkas Mihály és Farkas Richárd). A lemezre tíz, az igényes rock zene területéről ismert énekest hívott meg (Németh Juci, Szalóki Ági, Rutkai Bori, Kiss Erzsi, Kiss Tibor, Keleti András, Lovasi András, Frenk, Szücs Krisztián, Kollár-Klemencz László). A logisztikai nehézségek miatt eredetileg csak egy-két koncertet terveztek – a közönség viszont nem így döntött: a Katona József Színházban, a Trafóban, nyári fesztiválokon és vidéki színházakban, művészeti központokban is óriási sikerrel lépnek fel.

Tavaly november 6-án a MÜPA Bartók Béla Hangversenytermében teltház előtt szerepeltek és három fergeteges koncertet adtak a Katona József Színházban az egy éves születésnap alkalmából. Januárban a csapat elkezdi a második album felvételeit..

A Quimby frontembere, Kiss Tibor szerint a BB egy csodálatos mókusörs, zenei és emberi inspirációkkal. Jó benne elvegyülni, jó benne részt venni, játszani és dalokká lényegülni. Lehetőséget nyújt arra, hogy felszínre törhessen az emberben szunnyadó Rátonyi Róbert – állítja a HS7 énekese, Szücs Krisztián. Szeretem ezeket a dalokat, és az azokat játszó- éneklő embereket. És lett öltönyöm is – teszi hozzá a kispálos Lovasi András.

A Budapest Bár 2009. február közepétől május közepéig tart egy rövid szünetet, ugyanis Farkas Róbert, a zenekarvezető 3 hónapra Brazíliába utazik. Robi a HSBC Bank “People Exchange” című programja jóvoltából Curitiba városában gyerekeket fog tanítani: velük, és brazil zenészekkel dolgozik majd együtt, miközben tovább folytatja gitár tanulmányait. Az ösztöndíjra Robit az egyik legnagyobb brit zenei ügynökség, a London Jazz Fesztivált is szervező Serious nevű szervezet ajánlotta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik