Élet-Stílus

Méltó ellenfelet kapott az iPhone?

Az amerikai Palm okostelefongyártó cég bemutatta a Pre márkajelű készülékét, amely komoly ellenfele lehet az Apple iPhone-jának.

Magyar idő szerint csütörtök este a Palm bejelentette vadonatúj készülékét, a Pre-t. Az újdonság az előzetes hírekkel egyezően tényleg igazán impozánsra sikerült, mind külsőleg, mind belsőleg. A lekerekített, kavicsformájú külső, és az előlap egyetlen gombja letisztult, elegáns hatást kelt. A Pre azonban szétcsúsztatható, ekkor feltárul a teljes QWERTY-gombsor is, ami jól jön, ha hosszabb szöveget kell írnunk.

A szép külső mellett a műszaki oldalt sem hanyagolták el a mérnökök. Az új Pre egy Texas Instrument OMAP processzor segítségével működik. Kijelzője 3,1″-os, felbontása az iPhone-nal egyezően 320×480 pixel és igazi csemegeként végre multitouch-ra is képes. A beépített memória 8 GB méretű, kapunk WiFi-t, illetve beépített GPS-vevőt, sztereó Bluetooth-t. A hátlapra a jókora hangszóró mellé egy 3 megapixeles kamera került, LED mobilfénnyel.

Méltó ellenfelet kapott az iPhone? 1

A könnyű adatátvitelt szabványos microUSB csatlakozó segíti, de a 3,5 mm-es kimenet is jól jön zenehallgatásnál. A végére pedig egy abszolút csemege, a vezeték nélküli hálózati töltő. Ilyet eddig még soha egyetlen telefonhoz nem adtak gyárilag. Sajnos a mostani változat csak EV-DO hálózaton működik, de lesz európai kivitel is. Az új Palm Pre egyelőre kizárólag a Sprint szolgáltatónál debütál, 2009 első félévében, az árról még nincs információ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik