Élet-Stílus

Másfél évet kapott a volt Juve-igazgató

Tizennyolc hónapos börtönbüntetésre ítélte Luciano Moggit, a Juventus labdarúgócsapatának korábbi főigazgatóját egy római bíróság.

Az ügyészség hatéves szabadságvesztés kiszabását kérte, mivel a 71 éves sportvezető minden befolyását latba vetette, hogy a fia érdekeltségébe tartozó játékosok menedzselésével foglalkozó, GEA nevű céget minél kedvezőbb piaci helyzetbe hozza.

Moggi és társai az elmúlt évtizedben fenyegetéssel, zsarolással érték el, hogy a játékosok őket bízzák meg az átigazolásukkal kapcsolatos ügyintézéssel, de klubvezetőkről is gyűjtöttek kompromittáló információkat, melyeket később arra használtak fel, hogy az általuk kiválasztott csapatot rákényszerítsék játékosaik leigazolására. Moggiék több edzőnek is “segítettek munkát találni”. Moggi fiára 14 hónapos börtönbüntetés vár.

A Juventus korábbi főigazgatója ellen 2006 nyarán is folyt eljárás, mert befolyásolta a bíróküldést és bizonyíthatóan játékvezetőket kényszerített a torinói csapat számára kedvező eredmények kialakítására. Moggit az olasz szövetség akkor öt évre eltiltotta minden futballal kapcsolatos tevékenységtől, a Juventust pedig kizárta az élvonalból.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik