Élet-Stílus

Ki a valódi edző Kolozsváron?

A cseh Ales Jindrát nevezték ki csütörtökön a román bajnoki címvédő kolozsvári CFR labdarúgócsapat új vezetőedzőjének. A 35 éves szakember korábban a cseh másodosztályban szereplő Victoria Plzen trénere volt, és mellette honfitársa, ifjabb Dusan Uhrin lesz a kolozsváriak új sporttanácsosa.

Uhrint a bajnokság őszi szezonjának végén menesztették az FC Timisoara vezetőedzői posztjáról, így a román profiliga szabályzata értelmében ebben az idényben már nem irányíthat másik első osztályú együttest. Uhrin apja, akit ugyanúgy Dusannak hívnak, vezette a cseh válogatottat Európa-bajnoki ezüszéremig az 1996-os Európa-bajnokságon.

Az ifjabb Uhrin kinevezése azért keltett feszültséget, mert a CFR Cluj új másodedzője, Alin Minteuan a sajtónak elismerte: Uhrin lesz a csapat igazi irányítója, ő állítja össze és készíti fel a gárdát.

Trombettát elküldték (MTI/EPA)

Trombettát elküldték (MTI/EPA)

Mircea Radulescu, a szövetségi edzőiskola vezetője szerint Uhrin sporttanácsosi kinevezése nem szabályellenes, ám a cseh szakember a fegyelmi bizottság elé kerül, ha mégis ő vezeti az edzéseket. A szabályzat szerint tanácsosi minőségében Uhrin leülhet a kispadra, részt vehet a technikai értekezleten, de nem adhat utasításokat.

A kolozsváriak vezetősége a téli szünetben menesztette az olasz Maurizio Trombettát, akivel az együttes négy pontot szerzett a Bajnokok Ligája csoportkörében. A CFR a tavaszi szezon előtt 29 pontjával hatodik helyen áll a román pontvadászatban, hátránya hat pont az éllovas Dinamo Bucurestivel szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik