Élet-Stílus

Rasszizmussal vádolják a McLaren-főnököt

A McLaren-vezér, Ron Dennis kellemetlen napokat él át, ugyanis folyik a bírósági ügy, amelyet egy az állítólagos homoszexualitása miatt kirúgott alkalmazott indított a csapat ellen. A volt dolgozó homofóbia mellett rasszizmussal is vádolja a főnököt.

Tavaly nyáron a McLaren egyik volt alkalmazottja pert kezdeményezett a csapat ellen. Az istálló első embere, Ron Dennis állítása szerint azért bocsátotta el, mert úgy tudta, hogy homoszexuális (ami egyébként nem volt igaz). A csapat ezzel szemben azzal indokolta döntését, hogy a munkatárs udvariatlan és pontatlan volt.

Dennis magángépének egykori stewardja, a 27 éves Peter Boland, aki korábban elutasított egy 11 ezer dolláros (2,2 millió forint) peren kívüli megegyezést, az alaptalan vádak miatti elbocsátásával tulajdonképpen homofóbiával vádolta meg a főnököt, és a héten kezdődött bírósági tárgyaláson a rasszizmust is bevette volt munkaadója jellemrajzába.

Nem szívleli az arabokat? (MTI/EPA)

Nem szívleli az arabokat? (MTI/EPA)

Boland azt állította, hogy egy közel-keleti útjuk alkalmával Dennis felszállt a repülőre, ő pedig megkérdezte tőle, hogy kér-e egy italt, de az angol “nem kért, csak azt mondta, hogy szeretne végre kezet mosni, mert egész nap arabok kezét fogdosta”. Az egykori steward azt is hozzátette, hogy Dennis vallási meggyőződésük ellenére többször is udvariatlanul alkoholos itallal kínálta arab partnereit.

A McLaren arab résztulajdonosai, szaúdi származású Mansour Ojjeh és a Bahreini Királyság nem kívánta kommentálni a folyamatban lévő ügyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik