Élet-Stílus

Juninho hamarosan felhagy a futballal

Juninho, a francia bajnok Olympique Lyon sokszoros brazil válogatott labdarúgója visszavonulni készül. A középpályás titkolózik, de annyit elmondott, hogy szeretne 100 gólig eljutni a francia csapat színeiben – jelenleg 94-nél jár.

Az elmúlt 12 hónapban több találgatás is napvilágot látott a sajtóban az Olympique Lyon 33 éves irányítójának a jövőjéről. A 44-szeres brazil válogatott egy friss interjúban ismét a visszavonulásáról beszélt, a pontos időpontról azonban elhallgatta.

„Közel a pályafutásom vége, itt az ideje, hogy a többet törődjek a családommal. A fiatal játékosok fejlődése szempontjából jobb lenne, ha befejezném. A szerződésem 2010-ben lejár, és nem merem arra kérni a Lyon vezetőit, hogy hosszabbítsák meg a kontraktusomat” – nyilatkozta a Le Progres című lapnak Juninho Pernambucano.

A középpályás továbbra is a Bajnokok Ligája megnyerését tartja elsőrendű céljának, de az interjú során arról is beszélt, hogy szívesen szerezne 100 gólt a Lyon színeiben. „Láttam a tévében micsoda ünneplésben részesült Steven Gerrard, amikor belőtte a jubileumi találatot. Nem akármilyen eredmény lenne, ha nekem is sikerülne” – nyilatkozta a hétszeres francia bajnok középpályás, aki jelenleg 94 találatnál jár. Ebből 40-et szabadrúgásból szerzett.

A január végén 34 éves játékos a profi pályafutását Sport Club do Recife-nél kezdte, majd hét évet lehúzott a Vasco da Gamánál. Innen érkezett a francia együtteshez – melynél 2001 óta szolgál és amelynek időközben a csapatkapitánya is lett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik