Élet-Stílus

Liverpooli derbi az FA-kupában

Liverpooli városi rangadóra kerül sor az angol FA-kupa negyedik fordulójában, míg Gera Zoltánék verhetőnek tűnő, ötödosztályú csapatot kaptak ellenfélül.

Noha még „folyamatban” van a harmadik forduló – több párharcban is újrajátsszásra kerül sor -, az angol szövetségben már megejtették a következő kör sorsolását. Ezen kiderült, egymás ellen küzd meg a 16 közé jutásért Liverpool két Premier League-ben szereplő csapata, az éllovas FC Liverpool és a hatodik helyen álló Everton. A két csapat szeptemberi bajnokiját a „vörösök” simán nyerték – Fernando Torres duplájával 2-0-ra.

Steven Gerrardék a városi riválissal randevúznak (MTI/EPA)

Steven Gerrardék a városi riválissal randevúznak (MTI/EPA)

Persze az FA-kupában, amelyen elvben egy meccs dönt a továbbjutásról, bármi megtörténhet. Ezzel együtt a csodával lenne egyenlő, ha Gera Zoltán együttese, az élvonalbeli Fulham nem bírna el az ötödosztályban szereplő Kettering Townnal.

A tavalyi döntős, a Gyepes Gábort is alkalmazó walesi Cardiff City ugyanakkor az esélytelenek nyugalmával szállhat harcba, mivel az Arsenal került az útjába.

Fülöp Márton Sunderlandje az ötödik vonalban szereplő Blyth és a Blackburn párharcának továbbjutójával csap össze.

A jelenleg sérült Buzsáky Ákos klubjának, a fővárosi Queens Park Rangersnek viszont előbb a Király Gábort is foglalkoztató Burnleyt kell legyőznie ahhoz, hogy azon morfondírozhasson, vajon West Bromwich Albionnal vagy a Peterborough csapatával lenne-e jobb megmegmérkőzni.

A Premier League-ben és a BL-ben is címvédő Manchester United a Tottenham Hotspurt kapta ellenfélül. Érdekes, hogy a két csapat a Ligakupa döntőjében is összefuthat, persze csak akkor, ha esélyesként sikerrel veszi az elődöntőt.

FA-kupa, 4. forduló:
Cardiff City-Arsenal
Liverpool-Everton
Torquay-Coventry
Kettering-Fulham
Manchester United-Tottenham
Hull/Newcastle-Millwall/Crewe
Sunderland-Blyth/Blackburn
Hartlepool-West Ham United
Birmingham/Wolverhampton-Middlesbrough
Leyton Orient/Sheffield Utd-Charlton/Norwich
Portsmouth/Bristol City-Histon/Swansea
Chelsea/Southend-Ipswich
Cheltenham/Doncaster-Aston Villa
West Brom/Peterborough-QPR/Burnley
Watford-Leicester/Crystal Palace
Derby-Nottingham Forest

Ajánlott videó

Olvasói sztorik