Élet-Stílus

Franciaországba szerződik Larsson?

A rutinos támadó, Henrik Larsson szerződése lejárt a Helsingborg csapatánál. A 37 éves játékos ezen a héten dönti el, hogy marad-e Svédországban, vagy elfogadja az Olympique Marseille ajánlatát.

„Nincsen érvényes szerződésem, még nem tudom mit csinálok a közeljövőben” – nyilatkozta a még december elején Daily Starnak a svéd csatár. A Helsingborgnál december 31-ével lejárt a kontraktusa, egyelőre Larsson nem döntötte el, hogy marad-e a csapatnál. „Szeretem a Helsingborgot, de a klubnak változtatnia kellene a hozzáállásán” – mondta a 94-ben világbajnoki bronzérmet nyerő futballista.

A helyzet azóta sem változott, illetve annyit, hogy az Olympique Marseille együttese jelezte, hogy szívesen látná a 37 éves támadót. Erről maga Larsson beszélt a L’Equipe-nek adott interjúban. Döntés az ügyben a játékos elmondása szerint a héten várható.

A francia együttesben egy régi ismerőssel is találkozhatna, az OM belga trénere korábban már megfordult a holland bajnokságban, akárcsak a svéd támadó. “Tetszik a játékstílusa, bármerre is játszott, mindenhol szorgalmasan lőtte a gólokat” – nyilatkozta Eric Gerets.

Az elmúlt két szezont a Helsingborgnál húzta le Larsson, korábban a Feyenoord Rotterdamban (1994-1997), a Celtic Glasgow-ban (1997-2004) és a Barcelonában (2004-2006) futballozott, néhány hónapig pedig kölcsönben – a svéd bajnokság szünetében – a Manchester Unitedet (2007) erősítette.

A svéd nemzeti tizenegyben hosszú éveken keresztül alapembernek számított, három világbajnokságon (1994, 2002, 2006) és két Eb-n (2004, 2008) lépett pályára. A válogatottban 102 fellépésen 37 gólt szerzett, legnagyobb sikerét 1994-ben érte el, az Egyesült Államokban rendezett tornán bronzérmet nyert.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik