Élet-Stílus

Robben csodagóljával nyert a Real Madrid (videó)

A Real Madrid egy góllal nyert a Bernabeu Stadionban a Villarreal ellen a spanyol bajnokság rangadóján és feljött a harmadik helyre a tabellán. A királyi gárdában bemutatkozott a két új szerzemény, Klaas-Jan Huntelaar és Lassana Diarra.

A Barcelona ha nehezen is, de győzelemmel kezdte a 2009-es évet, és a Real Madrid is három ponttal zárta a 17. fordulót. A tavalyi ezüstérmes Villareal ellen megérdemelten győzött a fővárosi csapat, annak ellenére, hogy a vendégek némi szerencsével három gólt lőhettek volna Casillasnak.

Lendületesen kezdett Juande Ramos csapata, a felszabadultan futballozó Arjen Robben már a 11. percben bődületes kapufát lőtt. Félóra elteltével aztán a rengeteget robotoló holland parádés gólt szerzett: a jobb szélről befelé cselezve négy védőt hagyott maga mögött, majd középről ballal csavart a jobb felső sarokba. A vendégkapus vetődött, de esélye nem volt.


Robben gólöröme (MTI/EPA)

Robben gólöröme (MTI/EPA)

A félidő hajrájában Huntelaar kis híján megszerezte első madridi gólját, a lövését azonban Diego López hárította. Az 57. percben a holland támadót lecserélte Juande Ramos, és Diarra is nem sokkal később elhagyta a pályát.

A teljesen ártalmatlan vendégek a szünet után összekapták magukat, és sorozatban veszélyeztették Casillas kapuját. A madridiak sem álltak be, és elsősorban a széleken voltak aktívak, Robben és Drenthe révén. Gól azonban már nem született, így maradt a sovány, de megérdemelt Real-siker.

A Sevilla hazai pályán meglepetésre 1-1-es döntetlent játszott Vadócz Krisztián csapatával, a sereghajtó Osasunával. A vendégek egyenlítő gólját Pandiani szerezte a 91. percben, a magyar válogatott futballista végig a pályán volt.

Primera División, 17. forduló:



Real Madrid-Villarreal 1-0


Gól: Robben (32.)

Recreativo Huelva-Numancia 3-1


Gól: Fuego (18.), Camunas (47.), Aitor (61.), illetve Brit (93.)



Real Valladolid-Racing Santander 0-1


Gól: Zigic (64.)

Málaga-Sporting Gijon 1-0


Gól: Lolo (34.)

Almería-Real Betis 1-0


Gól: Corona (35.)

Athletic Bilbao-Espanyol 1-1


Gól: Iraola (81.), illetve Moises (37.)

Sevilla-Osasuna 1-1
Gól: Navas (51.), illetve Pandiani (91.)

Szombati eredmények:

Valencia-Atlético Madrid 3-1
FC Barcelona-Real Mallorca 3-1

Később:

Getafe-Deportivo La Coruna 21

Ajánlott videó

Olvasói sztorik