Élet-Stílus

A Juventus leigazolná Messit

A olasz bajnokságban jelenleg második helyen álló Juventus a közeljövőben szívesen leszerződtetné Lionel Messit, a Barcelona argentin támadóját.

A tulajdonosok tervét (álmát) Andrea Agnelli, a torinói klub korábbi elnökének, Umberto Agnellinek a fia árulta el, amikor a Tuttosport azt tudakolta nála: kit szerződtetne a Juventushoz.

„Sok olyan játékos van, akit szívesen megszereznék, ugyanakkor neveket nem szeretnék mondani. Egyet mégis: akiről álmodozunk, az Lionel Messi” – mondta Andrea Agnelli.

A torinói klubot több kritika is éri amiatt, hogy a csapat meghatározó labdarúgói között alig található fiatal játékos, de a 21 éves Messi szerződtetésével ez a probléma is megoldódna.

A torinóiak álma (MTI/EPA)

A torinóiak álma (MTI/EPA)

A sportnapilap kommentárjában megjegyezte, hogy a katalán klub több világklasszist – Maradonát, Romariót, Ronaldót, Figót és Ronaldinhót – foglalkoztatott, de aztán valamennyin túladott.

Lionel Messi klubváltására ezzel együtt minimális az esély, miután az argentin támadó barcelonai szerződése 2014-ig érvényes, és kivásárlási ára szinte megfizethetetlen: 150 millió euró, közel 40 milliárd forint.

Ugyanakkor olasz lapértesülések szerint a Juventus kész eladni Gianluigi Buffont, hogy megszerezhesse Messit. A sérülése után lábadozó világbajnok kapust a Manchester City nézte ki magának, és hozzávetőleg 100 millió eurót áldozna érte.

Más kérdés, hogy a torinói együttes szurkolóinak többsége (52 százaléka) inkább a hálóőr maradása mellett van – derült ki a Tuttosport oldalán megtartott szavazás eredményéből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik