Élet-Stílus

Bravúros győri győzelem a BL-ben

A Győri Audi ETO KC bravúros győzelmet aratott az eddig százszázalékos dán Ikast otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája negyedik fordulójában.

A magyar bajnok a sorozatbeli egyetlen vereségét éppen a norvég olimpiai és világbajnokokkal felálló Ikast ellen szenvedte el. A november 9-én lejátszott meccs úgy lett 27-25 az Ikastnak, hogy az ETO már 15-8-ra is vezetett, de elfáradt. Abból a csapatból csak a várandós Bradeanu maradt ki.

Nem ijedtek meg a vendégek a magyarok, és a 8. percben Tomori vezérletével már 4-1-re vezettek. Rövid időre ugyan felzárkózott az Ikast, ám az ismét felgyorsuló támadásoknak köszönhetően megint nőtt a különbség, így 5-9-nél időt kértek a dánok. A folytatásban jól küzdött az ETO, és biztosan tartotta előnyét, csak a szünet előtti szakasz volt egy kicsit rosszabb.

A második félidő Görbicz kimaradt büntetőjével indult, ráadásul az Ikast kettős hátrányban is betalált. Ámbátor ez sem okozott gondot, és megmaradt a 2-3 gólos különbség. Pálinger fontos pillanatokban hárított, s olykor szerencséje is volt az ETO-nak.

Egy góllal volt jobb a Győr (MTI)

Egy góllal volt jobb a Győr (MTI)

Az utolsó tíz percre őrült iramra kapcsoltak a hazaiak, majd az 56. percben – a 2008-as esztendő legjobb magyar játékosának választott Vérten labdalopását és gólját követően, 23-26-nál – időt kértek. De nem mentek vele semmire, mert kiválóan védekezett az ETO. A Győr jött, azonban a bírók elvették a labdát, és az ellentámadásnál – időntúli 7 méteresből – 26-27 lett a végeredmény. Ez abból a szempontból nem jó a Győrnek, hogy az egymás elleni összevetésben a dánok jobbak.

Ez volt az első eset, hogy magyar csapat nyerni tudott az Ikast félelmetes otthonában. A csoport másik találkozóján a Győr számára kedvező eredmény született, ugyanis a címvédő orosz Zvezda Zvenyigorod 28-22-re kikapott a macedón Kometal Szkopje otthonában; ott, ahol a magyar bajnok győzött.

A Győr jövő vasárnap a Kometal Szkopje együttesét fogadja, és amennyiben nyer, úgy bejut a sorozat nyolcas középdöntőjébe.

Női BL, A csoport, 4. forduló:
Ikast (dán)-Győri Audi ETO KC 26-27 (13-16)

A csoport állása a 4. forduló után:
1. Ikast 6 pont (116-103)
2. Győr 6 (105-97)
3. Zvenyigorod (orosz) 2 (100-110)
4. Kometal Szkopje (macedón) 2 (97-108)

Az első és második helyezett a nyolcas középdöntőbe jut, a harmadik átkerül a KEK-be, míg az utolsó kiesik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik