Élet-Stílus

Barasjan alaposan felkészült Erdeiből

Jurij Barasjan kiváló bunyósnak tartja Erdei Zsoltot, a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú bajnokát, aki ellen egy hét múlva címmérkőzést vív.

A volt Európa-bajnok ukrán bokszoló – mint azt a fightnewsnak adott interjújában elmondta – alaposan felkészült magyar riválisából, akit egyébként nagyszerű ökölvívónak tart.

„Nagyon komoly bokszoló, amatőrként is nagyszerű volt, olimpiai bronzérmes. Erős ellenfél. Biztosan jó küzdelem lesz” – idézte Barasjan méltató szavait a monokli.com internetes szaklap.

A profi pályafutása során 25 győzelem mellett négy vereséget számláló bunyós ehhez hozzátette: „Gondolom, Erdei váltogatni fogja ellenem a defenzív-agresszív stílust, de készen állok erre is. Jó taktikát találtunk ki ellene, amit a ringben végre fogok hajtani. Nem fogok rárontani az elején, de minden lehetőséget ki fogok használni. Remélem, fair körülmények lesznek” – tette hozzá az ukrán ökölvívó, aki bejglievés és pezsgőkortyolás helyett munkával, azaz edzésekkel töltötte az ünnepeket.

„Az idén elmaradt az ünneplés, de a jövő szombati világbajnoki mérkőzés olyannyira fontos, hogy másra egyébként sem tudtam volna gondolni. A sors ajándékának tartom az Erdei elleni összecsapást” – mondta.

A magdeburgi gála főszereplői: Inykin, Erdei, Barasjan, Balzsay

A magdeburgi gála főszereplői: Inykin, Erdei, Barasjan, Balzsay

Jurij Barasjan tavaly júniusban a Boksz Világszövetség (WBA) betöltetlen bajnoki címért lépett ringbe, de egyhangú pontozással vereséget szenvedett Erdei régi ismerőse, a magyar öklöző által már kétszer is legyőzött argentin Hugo Hernan Garayval szemben.

A németországi gálán a 29 győzelemnél tartó, 11. címvédésére készülő „Madár” mellett Balzsay Károly is kesztyűt húz, mégpedig a WBO nagyközépsúlyú világbajnoka, az orosz Gyenyisz Inykin ellen. Szintén kötelek közé lép Bedák Pál (1/0).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik