Élet-Stílus

A pólócsapat kapusa is kitart Londonig

Gergely István, a Honvéd vízilabdacsapatának kétszeres olimpiai bajnok kapusa az MTI-nek úgy nyilatkozott, ha a rajta múlik, ott lesz a 2012-es olimpián is.

„Én folytatom Londonig, ez egészen biztos. A kapusposztért zajló vetélkedésben is részt akarok venni, minden tudásomat, tapasztalatomat bevetem, hogy a nemzeti együttes hálóját a jövőben is őrizhessem, noha tisztában vagyok vele, hogy számos tehetséges fiatal kapusunk van. De én nem vagyok egy feladós típus, megküzdök a helyemért” – magyarázta Gergely, aki az utolsó pillanatban, Nagy Viktor helyett került be a Pekinge utazó férfi vízilabdacsapatba, amellyel ismét olimpiai bajnok lett, így már kétszeres ötkarikás aranyérmesnek mondhatja magát.

Londonban is ünnepelne (MTI)

Londonban is ünnepelne (MTI)

Arra a kérdésre, hogy szerinte a Pekingben – megszakítás nélkül harmadszor – győztes csapatból hányan lehetnek majd ott a brit fővárosban is, Gergely így felelt:

„A tizenhárom játékos közül ketten, Benedek Tibor és Molnár Tamás – akik a hat, egyformán háromszoros olimpiai bajnok közé tartoznak a kapustársammal, Szécsi Zoltánnal, továbbá Biros Péterrel, Kásás Tamással és Kiss Gergővel együtt – lemondták a válogatottságot. Ebből a hatosból szerintem maximum ketten lesznek ott még Londonban is” – véli a 32 esztendős kapus.

„A kétszeres olimpiai bajnokok – Madaras Norbert, Varga Tamás és jómagam – alkotta trióból ketten, de lehet, hogy mindannyian játszunk majd a négy év múlva esedékes játékokon, az új, egyszeres olimpiai bajnokok – Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, s a Varga testvérek, Dániel és Dénes – pedig hiánytalanul ott lehetnek a Londonban a magyar válogatott tagjaként…”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik