Élet-Stílus

Premier League: meglepetés nélküli Karácsony

A nagycsapatok nem voltak ajándékozós kedvükben a Premier League hagyományos karácsonyi játéknapján. A Chelsea, a Liverpool és a címvédő Manchester United is nyert. A magyarok közül csak Fülöp Márton játszott.

A klubvilágbajnokságról – győztesként – nemrég hazatért Manchester United az újonc Stoke otthonában vendégszerepelt, és Carlos Tevez hajrában szerzett góljával „hozta a kötelezőt”. Az argentin csatár Dimitar Berbatov belőtt labdáját kotorta közelről a hálóba. Ekkor egyébként már csak tíz emberrel küzdött a hazai csapat. A 81. percben Andy Wilkinsonnak kellett elhagynia a pályát, miután „lerúgta” Cristiano Ronaldót.

„Remélem, hogy a szezon végén majd fontos állomásként fogunk visszaemlékezni erre a mérkőzésre, a mostani sikerre. Ha az újévi játéknap után egy vagy két pont lesz a hátrányunk, eséllyel pályázhatunk a bajnoki címre” – nyilatkozta a Sir Alex Ferguson, a címvédő Manchester United menedzsere.

Carlos Tevez gólja három pontot ért (MTI/EPA)

Carlos Tevez gólja három pontot ért (MTI/EPA)

A Chelsea is egy újoncot győzött le, és ennek köszönhetően egy rövid időre a tabella élére állt. A londoni „kékek” nem vesztegették az időt a West Bromwich ellen, hiszen a mostani kiírásban az első bajnoki gólját szerző Didier Drogba már a 3. percben betalált, Joe Cole beívelése után hat méterről fejelt a kapu bal oldalába. A folytatásban sem volt kérdéses, melyik a jobbik csapat. A Chelsea végig nagy fölényben játszott, és volt még egy gól a „zsákban”: az első félidő ráadásban Ashley Cole tört be a tizenhatosra, majd Frank Lampard elé került a labda, és a karmester egy csel után öt méterről a hálóba emelt.

„A korai gól nagyon fontos volt, megnyugtatta a csapatot, amely így jó játékkal rukkolt elő” – mondta a lefújás után Ray Wilkins, a Chelsea pályaedzője.

Didier Drogba végre betalált (MTI/EPA)

Didier Drogba is betalált (MTI/EPA)

A Liverpoolnak sem okozott gondot a Bolton legyőzése, „vörösök” simán, 3-0-ra nyertek, így visszafoglalták a tabella első helyét. A 26. percben, Steven Gerrard szöglete után Albert Riera kezdte a gólgyártást, majd a második félidőben Robbie Keane kétszer is betalált. Előbb 8 méterről bombázott a jobb felső sarokba – a feladó újfent Gerrard volt -, kisvártatva pedig egy gyors és formás kontra végén gurított a kapu közepébe.

Remek meccs, döntetlen Birminghamben

Az Arsenal két góllal is vezetett az Aston Villa vendégeként, de végül csak egy ponttal távozott. Persze az is igaz, ha hazaiaknak több szerencséjük van, nyerhettek is volna.

Az Arsenalt háromszor is kisegítette a kapufa, míg Gabriel Agbonlahor fejesénél Bakary Sagna a gólvonalról mentett – nem is akárhogyan, ollózva. Denílson labdaszerzése, majd higgadt befejezése nyomán szerezte meg a vezetést a mázlis Arsenal, majd egy pazar támadás végén Abou Diaby duplázta meg a vendégelőnyt. Később az Aston Villát is kisegítette a kapufa. A hazaiak ezzel együtt rászolgáltak az egy pontra. A 65. percben Gareth Barry értékesítette a büntetőjét, majd a 91. percben Zat Knight módosította 2-2-re az állást: 14 méterről lőtt a jobb alsó sarokba.

A jelenleg sérüléssel bajlódó Gera Zoltán csapata, a Fulham gól nélküli döntetlent játszott a Tottenham otthonában.
A Fülöp Mártonnal felálló Sunderland szintén 0-0-át játszott a nemrég edzőváltáson átesett, ezúttal vendégként fellépő Blackburnnel, míg a Halmosi Pétert nélkülöző Hull City 5-1-es vereséget szenvedett a Manchester City otthonában.

A „tigrisek” a szünetben már 4-0-ra égtek, Phil Brown menedzser pedig úgy döntött, nem az öltözőben, hanem a pályán tartja meg eligazítását a két félidő között…
A Cityben Felipe Caicedo és Robinho is duplázott – utóbbi kilencedik és tizedik gólját szerezte az angol élvonalban.

Premier League, 19. forduló (Boxing Day):
Liverpool-Bolton Wanderers 3-0 (1-0)
Gól: Riera (26.), Keane (53., 58.)

Manchester City-Hull City 5-1 (4-0)
Gól: Caicedo (15., 27.), Robinho (28., 36.), Ireland (82.), ill. Fagan (80.)

Middlesbrough-Everton 0-1 (0-0)
Gól: Cahill (50.)

Sunderland-Blackburn Rovers 0-0

Wigan Athletic-Newcastle United 2-1 (1-0)
Gól: Taylor (29.), Zaki (73. 11-esből), ill. Guthrie (88. 11-esből)
Kiállítva: Bassong (72., Newcastle United)

Stoke City-Manchester United 0-1 (0-0)
Gól: Tévez (83.)
Kiállítva: Wilkinson (81., Stoke City)

Chelsea-West Bromwich Albion 2-0 (2-0)
Gól: Drogba (3.), Lampard (45.)

Portsmouth-West Ham United 1-4 (1-1)
Gól: Belhadj (8.), ill. Collison (20.), C. Cole (67.), Bellamy (70., 83.)

Tottenham Hotspur-Fulham 0-0

Aston Villa-Arsenal 2-2 (0-1)
Gól: Barry (65., 11-esből), Knight (91.), illetve Denilson (40.), Diaby (49.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik