Élet-Stílus

Kemény Dénes folytatja

Marad a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya Kemény Dénes, a csapattal háromszoros olimpiai bajnok tréner.

Erről a szakember Martin Györggyel, a honi szakszövetség vasárnapi közgyűlésén újabb négy évre megválasztott elnökével állapodott meg kettejük találkozója alkalmával. Az egyezség tényét a szakvezető tudatta az MTI érdeklődésére.

Martint a pólós csúcsfórumon megválasztott elnökség kérte fel: tárgyaljon Keménnyel a végett, hogy a nyáron Pekingben a válogatottat megszakítás nélkül harmadszor is olimpiai bajnoki címre vezető kapitány maradjon a poszton, amelynek betöltésére éppen érdemeire, páratlan eredménysorára való tekintettel a testület nem írt ki pályázatot.

Kemény szövetségi kapitányi megbízatása ez év végén jár le.
Az új, négy évre szóló szerződést várhatóan január első felében írják alá.

“Sok bizonytalanság volt bennem, ezért is nem döntöttem hamarabb. Az elmúlt egy hétben-tíz napban sok jelet érzékeltem a játékosok, az egyesületek és a szövetségi vezetők irányából, s ezekből arra következtettem: mindenki bízik abban, hogy a következő időszakot elvállalom. Ez lényeges momentum volt – kezdte döntésének indoklását Kemény Dénes a válogatott hivatalos honlapján.

“Nagyon nehéz időszak jön, mert gyakorlatilag a csapatnak szinte a felére nem nagyon lehet majd számítani, egy darabig semmiképpen nem. A beépítendő játékosok között jó néhányan lesznek, akik alig-alig voltak eddig kerettagok. És az, hogy most ez a helyzet, az ennek a 12 évnek az eredménye. (…) Mivel pedig ennek a 12 évnek én is lényeges tényezője vagyok, úgy gondolom, hogy bizonyos értelemben kötelességem is vállalni a folytatást. Rögtön hozzáteszem: az első év kifejezetten nehéz lesz, mert a csapat jó része nulláról fog indulni, és rögtön világbajnokság van.”

A Martin Györggyel lezajlott egyeztetést illetően azt mondta: “Tegnap találkoztunk a csapat vacsoráján, de az a rendezvény nem volt alkalmas ilyen megbeszélésre. Ma állapodtam meg vele a szerződés nagy vonalairól, ami el fog készülni januárban, és ha minden rendben lesz, alá is írom. Ma megbeszéltük a szerződés lényeges részeit – azért is ma jelentem be.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik