Élet-Stílus

Hugo Sánchez visszatér a spanyol élvonalba

A Real Madrid korábbi sztárját, mexikói Hugo Sánchezt nevezték ki a spanyol labdarúgó-bajnokságban gyengélkedő Almería vezetőedzőjévé.

Az előző trénert, Gonzalo Arconadát a Sporting Gijontól elszenvedett vasárnapi vereség után menesztették posztjáról, mivel a csapat az utóbbi öt bajnoki mérkőzésén mindössze egy pontot szerzett, és jelenleg csak a 16. helyen áll a tabellán.

Az 50 esztendős Sánchez – a Real Madrid korábbi sztárja – 2006 novemberétől a mexikói válogatottat irányította, tavasszal azonban mennie kellett. Elsősorban amiatt, mert a mexikói olimpiai csapat, amelynek szintén ő volt a szakvezetője, nem jutott ki a pekingi ötkarikás játékokra a CONCACAF-zóna kvalifikációs tornájáról.

Spanyol médiaértesülések szerint mostani megbízatása az idény végéig szól, egyéves hosszabbítási opcióval. A hosszabb együttműködéshez bent kell tartania alakulatát az élvonalban.

Hugo Sánchez öt bajnoki győzelmet aratott a Real Madriddal, de nyert UEFA-kupát, illetve Spanyol Kupát is a királyi gárdával, s egyszer korábbi klubjával, az Altético Madriddal is elsőként zárt a hispán kupasorozatban. Összesen ötször volt spanyol gólirály, 1990-ben pedig európai aranycipős lett. Kétszer választották meg a Primera División legjobb külföldi labdarúgójának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik