Élet-Stílus

Holyfield visszavághat Valujevnek

Megrendezhető-e a nagy vitát kiváltó hétvégi Valujev-Holyfield küzdelem visszavágója? A szervező Sauerland Event nem mondott nemet, ám közölte, hogy a veterán legenda csak a szövetség által elrendelt Ruszlan Csagajev elleni mérkőzés után kaphat lehetőséget ismét.

Szombat este a 46 éves Evander Holyfield tisztán megverte Nyikolaj Valujevet, a WBA nehézsúlyú övéért rendezett csatában, a pontozók azonban óriási felháborodást kiváltva a Keleti Szörnyet hozták ki győztesnek.

Az összecsapást követően Chris Meyer, a Sauerland Event menedzser-igazgatója már a visszavágóról beszélt. „Holyfield lenyűgözően bokszolt, és az eredmény is szoros volt. A visszavágó egy valós lehetőség” – beszélt a szakember. „De Nyikolajnak először Csagajevvel kell bokszolnia. Utána meglátjuk, mi lesz.”

Valujev legközelebb egykori legyőzőjével, Csagajevvel bokszol (MTI/EPA)

Valujev legközelebb egykori legyőzőjével, Csagajevvel bokszol (MTI/EPA)

A mindig úriember Evander Holyfield csalódott volt az eredmény miatt, de hozzátette, hogy nem tett le a céljáról: vitathatatlan világbajnok akar lenni. „Jó küzdelem volt” – mondta a veterán öklöző. „Azt hittem, mindenki látta, hogy több menetet nyertem, mint ellenfelem, de tévedtem. Valujev kezei nem olyan lassúak, mint azt a legtöbben gondolják. Nagyon nehéz megütni, mert nagyon nagy, és a védekezése sem rossz. A közönség ítéletet mondott az eredményhirdetés után, ehhez nincs mit hozzáfűzni, csak annyit, hogy szombat este bebizonyítottam, hogy még képes vagyok komoly teljesítményt nyújtani.”

Holyfield azt mondja, át fogja gondolni a jövőjét: „Most hazamegyek, és kipihenem magam, és csak azután gondolok a jövőmre. A célom csak egy lehet, a vitathatatlan világbajnoki cím. Talán lesz egy visszavágó is, itt Zürichben. Nagyszerűen éreztem magam Svájcban.”

Nézze meg a mérkőzést! Döntse el megérdemelt volt-e Valujev győzelme!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik